İşte uzun zamandır yollarını gözlediğimiz, herkesin izleri peşinde birer hacker olduğu Blizzard‘ın Overwatch oyunundaki yeni karakteri Sombra.

ROL: OFANSİF
ZORLUK: ★★★

Gizlilik ve saldırıları güçsüzleştirme yeteneği Sombra’yı güçlü bir ajan yapıyor. Hackleme kabiliyeti düşmanların dikkatini dağıtıp, onları ortadan kaldırmanın daha da kolaylaştığından emin olmasını sağlıyor. Bu sırada EMP yeteneğiyse aynı anda birden çok düşmana karşı dizginleri ele almasını sağlıyor. Sombra’nın Translocate ve kamuflaj yeteneği onu hedeflemeyi zorlaştırıyor.

YETENEKLER

Machine Pistol

Sombra’nın tam otomatik makineli tabancası kısa mesafeli  atışlarda etkisini gösteriyor.

Hack

Sombra düşmanlarını kısa süreliğine hackleyip yeteneklerini kullanmalarına engel oluyor. Ya da ilk yardım paketlerini hackleyerek düşmanların paketleri almasına engel oluyor.

Thermoptic Camo

Sombra kısa süreliğine görünmez oluyor aynı zamanda da önemli ölçüde hareket hızı artışı sağlanıyor. Saldırmak, saldırı odaklı yetenekler kullanmak ya da hasar almak kamuflajını etkisiz hale getiriyor.

Translocator

Sombra bir yer değiştirme işaretçisi fırlatıyor. İşaretçi hala aktif haldeyken,(çatışma ortasında bile olsa) işaretçinin konumuna anında dönüş sağlayabiliyor.

EMP

Sombra geniş bir çapta etki yaratan elektromanyetik enerji açığa çıkarıyor. Bu enerji düşmanların kalkan ve bariyerlerini yok edip, patlamaya yakalanan düşmanların hacklenmesini sağlıyor.

HİKAYE

Gerçek Adı: ░░░░░░, Yaş:30

Meslek: Hacker

Operasyon Merkezi: Dorado, Meksika

Üyelikler: Talon, Los Muertos Çetesi(önceden)

“Her şey hacklenebilir…ve de herkes.”

Dünyanın en ünlü hackerları ve Sombra bilgileri gücü elinde tutanları oyuna getirmek için kullanırlar.

Sombra” takma adını almadan çok önce, ░░░░░░  da/de Omnic Kriz sonrasında yetim kalan binlerce çocuktan biriydi. Sombra’nın ülkesindeki altyapının büyük çoğunluğu yok edildiğinde; o, bilgisayarlar ve hackleme ile ilgili doğal becerilerini kullanarak hayatta kaldı.

░░░░░░  Meksika’nın Los Muertos Çetesi tarafından kabul gördükten sonra, onlara kendi tarzlarındaki hükümete karşı olan devrimlerinde yardım etti. Los Muertos, Meksika’yı tekrardan inşaa etmenin öncelikli olarak zengin ve nüfuzlu insanlara yarar sağladığına, ancak gerçekten yardıma ihtiyaç duyanları ise geride bıraktığına inanıyordu.

░░░░░░  birçok zaferini göz önünde bulundurarak, yeteneklerine mükemmel bir şekilde güveniyordu. Ancak dünya çapında bir komplonun ağına düştüğünde hazırlıksız yakalandı-fark edilmesini de sağladı. Güvenliği onarılamaz şekilde tehlikeye düştüğünde ░░░░░░  kimliği hakkındaki tüm izleri silmeye zorlanmış ve saklanmak için ortadan kaybolmuştu.

Ancak sonraları Sombra olarak yeniden ortaya çıktı. Açığa çıkardığı komplonun arkasındaki gerçekleri bulmak adına kendini adamış ve donanımlarını yükseltmiş, yenilenmiş olarak geri dönmüştü. Sombra daha da gözü pek bir hack dizisini başlattı. Ve bu üstün başarısı Talon dahil ona birçok hayran kazandırdı. Sombra organizasyonun önemli tabakasında yer aldı. Talon’un ülkeleriyle güçlü ilişkleri olan şirketlere karşı düzenlediği büyük siber saldırılarda yer aldığına inanılıyor. Bu girişimler Meksika’da LumériCo’ya karşı popüler bir devrime teşvik etti. Ve Rusya’nın anti-omnic savunma silahları üreticisi olan Volskaya Endüstrileri’nin güvenliğinde açığa sebep oldu.

Kaynak: https://playoverwatch.com/en-us/heroes/sombra/