Overwatch bizlere eski yaz etkinliği kostümlerini almak için şans tanıyor- ve bir de yeni olanlarını tabii.

Overwatch’ın ilk etkinliği olan Yaz Oyunları, bu ay geri geliyor. Bu durum oyuncuları şaşırtmadı çünkü Blizzard etkinliklerin gelecek yıllar içinde tekrarlayacağını belirtmişti. Veri madenciliği yapan birkaç kişi de, etkinliğin oyun dosyalarında görüldüğünü geçtiğimiz ay açıklamışlardı.

Etkinlik 9 Ağustos’ta aktif hale gelecek. Ve 29 Ağustos’a kadar oynanabilir olacak. Bu da demektir ki, Overwatch’ın ilk etkinlik modunu, Lucioball’u, oynamak ve yeniden deneyimlemek için epey vaktiniz var.

Eğer rekabetçi Overwatch fikrinin bir hayranıysanız, şimdi duyacağınız haber sizi epey sevindirecek: Bu yılki Yaz Oyunları, Lucioball’u sıralama ve yerleştirmeleriyle rekabetçi bir mod haline getirecek.

Aşağıda yer alan videoda da görüldüğü gibi, Blizzard bu sene Lucioball oyun moduna birkaç değişiklik yaptı. Oyuncuları sağ tuşla kendinden uzaklaştırma-“boop”lama-kaldırıldı. Lucio’nun ulti yeteneği artık topu oyuncuya doğru çekmiyor. Bunların dışında Lucio’nun hareket hızını arttırıp, sağ tuş bekleme süresini azalttılar.

Geçen yaz, Yaz Oyunları, o yıl oynanmakta olan olimpiyatlar nedeniyle Rio’daki bir haritaydı. Ancak bu yıl rotasyona yeni bir harita eklendi: Sidney Avustralya.

Blizzard neden Sidney’i seçtiğini açıklamadı. Yani ya bizim büyük bir spor etkinliğinden haberimiz yok ya da Overwatch’ın yakın gelecek planlarında Avustralya’yı içeren bir mesele dönecek. Junkrat ve Roadhog’un hikayesi? Ya da yeni bir Avustralyalı rakip?

Bunları bir kenara bırakırsak, asıl gerçek olan şey ise Overwatch Yaz Oyunları 2017, hem yeni kozmetik eşyaları hem eski 2016 etkinlik eşyalarını içinde barındıran kutular verecek.

Eski kozmetik eşyalar, yenilerden daha ucuz olacak. Şöyle özetleyebiliriz:

Yeni 2017 Yaz Oyunları kozmetikleri:

  • Efsanevi Kostümler: 3,000 C
  • Epik Kostümler: 750 C
  • Nadir Seri: 225 C
  • Yaygın Seri: 75 C

2016 Yaz Oyunları kozmetikleri:

  • Efsanevi Kostümler: 1,000 C
  • Epik Kostümler: 250 C
  • Nadir Seri: 75 C
  • Yaygın Seri: 25 C

Overwatch severler, geçen sene etkinlik kostümlerinin sınırlı bir süre boyunca elde edilebilir olmasından rahatsızdılar. Ve muhtemelen bu sene de biraz huysuzlanacaklar. Çünkü bir daha alamayacakları için kaçırmamak adına para ödeyip aldıkları kostümlerin, bu sene tekrar raflara dönmesi pek de hoş bir durum değil.

Bir Destek Şampiyonunu İyi Yapan Nedir?