Manchester United FC ile Fnatic, kıyasıya bir mücadele içinde. Neden mi? Aynı Overwatch takımını kadrolarına katmak istediklerinden dolayı. eSports News UK’den Dom Sacco’nun haberine göre iki takım, Overwatch kadrosuna imzayı attırmak için bir teklif savaşına tutuşmuşlar.

Habere göre iki takım da, zaten sponsora sahip bir Overwatch kadrosu için mücadele ediyor. Kadroya ilk teklifte bulunan ManU, Fnatic’e tekliflerini aşma fırsatı vermiş, dolayısıyla da gelecek teklife göre kendi tekliflerini revize etme şansını yakalamış. Haberde ayrıca ismi bilinmeyen üçüncü bir organizasyonun da kadro ile ilgilendiği, ama ManU’nun, o organizasyonun teklifinden hiç etkilenmediği belirtiliyor.

ManU, bir Premier Lig takımı ve müzesinde 20 lig şampiyonluğu, 12 FA Kupası, 3 Avrupa kupası, 1 kıtalararası kupa ve 1 de FIFA Dünya Kulüpler Kupası bulunduruyor. Bu da onları İngiliz futbolunun en başarılı takımları arasında konumlandırıyor. ManU ayrıca dünyadaki en değerli futbol kulüplerinden de biri. 2015’te Brand Finance şirketinin yaptığı değerlendirmeye göre ManU tam 1.2 milyar dolar değerinde.

Fnatic ise eSpor camiasının en başarılı takımlarından biri. Müzesinde 5 LoL Avrupa Şampiyonluğu, 2 CS:GO Major şampiyonluğu bulunan takım, LoL, CS:GO, Dota2, HotS, SMITE ve Battlefield oyunlarında boy gösteriyor.

ManU, eğer bu teklifini sonuçlandırır ise, eSpor camiasına katılan ilk büyük futbol takımı olmayacak. Yakın zamanda Alman FC Schalke 04 Avrupa LCS takımlarından Elements’i bünyesine katmıştı. İspanyol Valencia CF ise bünyesinde 4 Hearthstone oyuncusu bulundururken, İngiliz West Ham United ise 1 Fifa 16 oyuncusunu takımın çatısı altında bulunduruyor.