Dünyanın en büyük içecek şirketlerinden biri ile esporun en bilinen markalarından biri dönüm noktası niteliğinde sponsorluk anlaşması imzaladı.

Optic Gaming yeni sponsoru BriskMate’i duyurdu. Brisk Mate, Pepsi tarafından yapılan yeni bir buzlu çay markası.

Brisk Mate,  Pepsi’nin 22 milyar dolarlık şirketlerinden biri olan Brisk soğuk çayının yeni bir modeli.

Call of Duty markası espor takımı oldu. Bunda ünlü Matthew “Nadeshot” Haag’ın payı da var. Takım geçtiğimiz günlerde Counter-Strike’a da genişledi. Takım, ELEAGUE’deki ilk teşebbüsünde Turner Sports ile rekabet edecek.

Brisk Optic’in takım olarak oyundışı aktivitelerdeki rekabetlerinin videolarına sponsor olacak. İlk etapta oyuncular, Go-kart ve Paintball’a gidiyorlar.

Optic’in basın bültenine göre, Brisk Mate “espor şampiyonlarına sahnede değilken, onlara bir enerji kıvılcımı vererek, takımın oyununun gelişmesine destek oluyor”. Bu ‘enerji kıvılcımının’ espor takımlarının başarıya giden yolda olmazsa olmazı olup olmadığı belli değil.

Pepsi espor alanına girmek ve sahnede varlığı belli etmek amacıyla için Nissan, Coca-Cola ve Vodafone gibi büyük markalarla, EPSN ve Yahoo Sports gibi medya kuruluşlarıyla ortak işler yapıyor. Deloitte’nin 2016 yılında espor’un $500 milyon getirisi olacağı tahmini de göz önünde tutulursa, karşılığını alacakları bir yatırım denebilir.