PGL, düzenledikleri KeSPA Regional Minor Championship Asia için Okyanusya bölgesinde bir eleme yapacaklarını duyurdu.

Bu haber, Okyanusya bölgesindeki oyuncu topluluğunun Asya Bölgesi‘nde düzenlenen elemelerde boy göstermek için Asya sunucularında, rakiplerine oranla daha fazla ping ile oynamak zorunda bırakıldıktan sonra gösterdikleri tepki ile ortaya çıktı.

PGL bu sorunu sadece Okyanusya Bölgesi’ndeki takımlara özel bir eleme düzenleyerek çözdü. Bu yeni eleme 19-21 Nisan arası düzenlenecek, sunucular Okyanusya Bölgesi’ne özel olacak ve kazanan takım Regional Minor Championship Asia’ya katılma hakkı elde edecek.

seoul
LAN playoff’ları 5 Mayıs’ta, Güney Kore’nin başkenti Seul’deki Nexon eSports Arena’da oynanacak.

Asya elemelerine kayıt yaptırmış tüm takımların yeni elemeye kaydırılacakları açıklandı. PGL KeSPA Regional Minor Championship Asia, yeni elemenin ışığında güncellenmiş bir eşleşme dağılımına sahip olmak durumunda ve PGL’in bu eşleşme düzenlemesini yarın açıklaması bekleniyor.

Okyanusya elemelerini “SoStronk” sunacak. 64 takıma kadar katılım sağlanabilecek bu elemelerde yarı finale kadar tek maç eleme usulü ile oynanacak olan karşılaşmalar, yarı finalde ve finalde üç maç üzerinden gerçekleşecek.