Slightly Mad Studios’un yapımını halktan gelen bağışlarla tamamladığı, geçtiğimiz Mayıs ayında da piyasaya sürdüğü Project CARS e-Spor dünyasına bir merhaba dedi. Üstelik büyük takımların desteğinin yanı sıra ESL’de işin içine dahil oluyor.

Project Cars İspanya’da gerçekleşecek olan Gamergy etkinliğinde oynanacak olan, başta  League of Legends ve Starcraft olmak üzere diğer oyunların oyunların arasına adını yazdırmayı başardı. Bu haftasonu düzenlenecek olan etkinlikte 2 farklı turnuva ile Project CARS hayranlarının karşısına çıkıcak. King of the Asphalt ve ESL tarafından onaylanmış The Driver Network Cup üç gün boyunca sahne alacak. Özellikle The Driver Network Cup’ın takvimi oyuncuları zorlayacak cinsten. Elemeleri geçecek olan oyuncular 2.30 saat sürecek GT aşamasını, ardından 1.30 saatlik 2 adet Le Mans aşaması oynayacak. Her aşamanın son 6 sürücüsü elenecek ve son aşamayı birinci tamamlayan oyuncuya 300€, 2. olan oyuncuya 200€, 3. tamamlayan oyuncuya ise 100€’luk ödüller mevcut. Ödül miktarları alışık olduğumuz ödüllerin oldukça altında olmasına rağmen oyunun gerçekçiliğiyle birlikte oyun önümüzdeki yıllarda e-Spor dünyasında kendine daha çok yer bulabilir.

Project CARS nedir?

Project CARS İngiltere merkezli Slightly Mad Studios’un geliştirdiği bir motor sporları yarış simülasyon oyunudur. Yarış pistlerinin yanı sıra otoyol parkurlarınında bulunduğu, 110 farklı yarış parkuru içeren 30 pist sahip ve 74 tane araç oyun içinde bulunmakta. Oyunun gelişiminde profesyonel yarış sürücülerininde bulunduğu bir ekibin deneyimlerinden de faydalanıldı. Her ne kadar kullanıcılar bazı sorunlarla yüzleşselerde yapımcı şirket oyunu e-Spor dünyasına sokmak için adımlar atıyordu. Bunun ilkini Driver Network Championship isimli bir şampiyona ile attılar. Turnuvaya dahil olan 5 takım, 20 sürücü var.  Takımlar bu şampiyonada verilen zaman zarfı içerisinde en iyi tur zamanını atıp ilk sıraya ulaşmaya çalışıyor. Takımlardan en çok dikkat çekeni ise geçtiğimiz yıllarda League of Legends Avrupa LCS’te izlediğimiz Team Alternate. Temmuz ayının başı itibariyle şampiyona kaldığı yerden devam edecek.