PUBG Corporation (PUBG Corp.) ve StarLadder, PUBG’nin Avrupa’daki ilk Profesyonel Ligi’ni kuracak. PUBG Europe League (PEL) ve Contenders League’in toplam ödül havuzu ise 1.000.000€ olacak.

Ocak 2019’dan başlayacak lig, PUBG Europe League olarak global bir sisteme bağlı olacak. PEL’de iyi performans gösteren takımlar uluslararası etkinliklerin elemelerine dahil olma şansı kazanacak. Her bölgeden en iyi takımların geldiği etkinliklerde sezonun şampiyonu belirlenecek. Lig 2019 sezonu için üç aşamadan oluşacak. Sezon boyunca, PUBG Europe League’in 16 takımı, Avrupa başkentlerinin birinde, özel tasarlanmış Battle Royale LAN-stüdyo’sunda mücadele edecek. PUBG Corp., PEL’e katılan takımların konaklama ve ulaşım ücretlerini karşılayacak ve takımlara ligden kar payı sağlayarak desteğine devam edecek. Bununla ilgili detaylar ilerleyen günlerde duyurulacak. Eleme turnuvaları Ekim’de başlayıp 32 takımlık çevrimdışı turnuva ile Aralık ortasında sonlanacak.

Lig, PUBG Corp.’un beş yıllık, sürdürebilir bir global espor yapısının bir parçası.

Alex Nam, EMEA İş Geliştirme Müdürü, PUBG Corp.’da Başkan Yardımcısı:

“Beş yıllık planımızda bir sonraki adımımız, PUBG Avrupa Ligi, profesyonel takımların normal maçlarından daha çok istikrar ve PUBG seyircisi ve oyuncusu için daha rekabetçi maçlara olanak sağlıyor. Lig’deki maçlar boyunca, takımların yetenek ve stratejilerini sezon boyunca şekillendirdiklerinden emin olup, maçların daha da ihtişamlı olmasını sağlayacağız.”

“Ayrıca, bu önemli projede StarLadder’in de bizimle birlikte olmasından dolayı çok mutluyuz. StarLadder, kendisini güvenilir, inovatif ve yüksek motivasyona sahip bir partner olarak kanıtladı. Bu partnerlikten oldukça heyecan verici sonuçlar bekliyoruz”

Roman Romantsov, StarLadder, CEO & Kurucu:

“PUBG, genç bir espor oyunu olsa da, milyonlarca sadık kitleye sahip büyük bir oyun. Yıllar boyu yüzlerce turnuvayı yapıp yönetmenin verdiği tecrübe ile, StarLadder olarak,  PUBG’nin gerçek profesyonel lig aşamasına gelişiminde bir parça olmaktan dolayı gurur duyuyoruz. PUBG’yi yayınlamak bir meydan okuma, ama buna hazırız. İzleyici tecrübesini artırmak için sürekli olarak çalışıyor. Söz veriyoruz, canlı prodüksiyonumuz karşısında bir kez daha şok olacaksınız.”

“PUBG Corp.’un Avrupa’daki profesyonel liginde onlarla partner olma şansından dolayı oldukça memnunuz. Partner olarak, birlikte güzel yıllar geçirmeyi planlıyoruz.”

PUBG Europe League, profesyonel takımlar için bir piramidin tepesi olacak, farklı yetenek seviyesindeki takımlar eşdeğer rakiplerle karşılaşabilecek.

Diğer bilinen espor müsabakalarına kıyasla, PUBG Europe League, macerasına küme çıkma ve düşme prensibi ile başlayacak. PUBG, bu sistemin PEL adına uzun süreli bir denge ve yetenekleri takımlara, en iyi takımlarla mücadele etmede en adil sistemi tanıdığına, bu sayede gelişecek organik bir rekabet dinamiğine inanıyor. PUBG Europe League, sektörün varsaydığı yolu izlemiyor, çünkü PUBG, Lig’e sıkı çalışma ve bağlılık sonrası girecek takımlara değer veriyor.

Açık Lig, giriş seviyesi takımlar için, üç bölgeye ayrılacak: Batı Avrupa, Doğu Avrupa ve Orta Doğu ve Afrika. Contenders League, daha yüksek yetenek seviyesindeki takımlar ise, bütün Avrupa’yı kapsayacak. Takımlar, her aşamanın sonundaki özel yükselme turnuvalarını kazanarak üst kademelere geçebilecekler.