Oyun ekipman ve donanımlarında dünya lideri olan Razer oyun dünyasında farklı alanlara yatırım yapmaya ve destek vermeye devam ediyor. Dünyanın en başarılı eSpor takımlarını Team Razer çatısı altında toplayan Razer diğer yandan yayıncılara yönelik destek projelerini ve ürünlerini de oyuncularla buluşturuyor.

Razer, San Francisco’da dünya çapında Twitch yayıncılarının hayranlarıyla buluştuğu TwitchCon 2015’de bu yeni proje ve ürünlerini tanıttı. Yayıncılara kusursuz yayın imkanı sunan pek çok araç ve destek birimini bir araya getiren Razer Sponsored Streamer Programı, USB 3.0 üzerinde 1080p60 kapasiteli ve kod adı olan Project Sheena olan capture kartı ve Intel’in RealSense teknolojisiyle donatılmış Project Winona kod adlı masaüstü kamera birimi, TwitchCon’da tanıtıldı.

Razer’ın kurucu ortağı, CEO’su ve Chief Gamer’ı Min-Liang Tan yeni Razer ürün ve projeleriyle ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

“Razer, canlı video oyun yayınlarının başladığı ilk günlerden bu yana oyun yayıncılarını destekledi. Oyuncular Justin.TV’de yayın yaptıkları günlerde bizim ürünlerimizi kullanıyorlardı. Bugün de sayısız popüler yayıncı, hem profesyoneller hem yetişmekte olanlar, Twitch’deki canlı oyun yayınlarında Razer Seirēn dijital mikrofonu kullanarak rakiplerine fark atıyorlar. Oyunculara yayın maceralarında sınırsız olanak sunan yayıncı odaklı ürün ve servislerimiz bizi cidden heyecanlandırıyor.”

 

Razer Sponsored Streamer Program:

Razer Sponsored Streamer Programı, hem yeni hem kıdemli yayıncılara büyük hevesle yaptıkları yayınlarda profesyonel destek sunmak için oluşturuldu. Razer bu program kapsamında yetenekli yayıncıları Razer ekipmanlarıyla donatıyor, izlenme sayılarını artırmaya yardım ediyor ve yayıncılara satış ortağı olma imkanı sunuyor. Üç seviyeden oluşan programın en yüksek seviyesindeki yayıncılar Razer’dan finansal sponsorluk alabiliyor ve daha farklı işbirliklerine de girebiliyorlar.

Razer şu anda 12.000’den fazla yayıncıyı destekliyor ve yeni Twitch rock star’larını oyuncu topluluğuyla buluşturmak için çalışmalar yapıyor.

Project Sheena - ilk bakış

Project Sheena oyun capture kartı:

Razer’ın yeni oyun capture kartı resmi olarak isimlendirilmedi ama Project Sheena adıyla tanıtıldı. 1080p60 kapasiteli bu cihaz, sıkıştırılmamış verileri USB 3.0 üzerinden süper hızla iletiyor. Gecikme süresinin çok düşük oluşu, ikinci bir audio ekleme imkanı, Open Broadcaster Software (OBS) ve diğer benzeri yazılımlarla uyumlu oluşu, Project Sheena’yı tüm yayıncılar için ideal ekipman haline getiriyor. Yayıncılar Project Sheena sayesinde canlı yayınlarının her saniyesinde kontrolü elde tutabilecek ve izleyicilerine yüksek kalitede eğlenceli yayınlar iletebilecekler.

Project Sheena oyun capture kartı TwitchCon 2015’de vitrine çıktı ve piyasaya çıkış tarihi ise 2016’nın ilk ayları olarak belirlendi.

Project Winona - Konsept tasarım

Project Winona masaüstü kamera:

Razer’ın Intel RealSense teknolojiye sahip yeni kamerası, Intel Geliştiriciler Konferansı’nda duyurulmuştu. Henüz resmi olarak isimlendirilmeyen bu kamera Project Winona kod adıyla anılıyor. PC ve VR (sanal gerçeklik) cihazlarına uyumlu olan Project Winona, otomatik fon kaldırma, vücut dili işaretlerini algılama, 3 boyutlu yüz haritalandırma gibi özelliklere sahip ve bu özellikler canlı oyun yayıncılarının izleyicilerini fazlasıyla etkilemesini sağlayacak. Intel RealSense teknolojisiyle tasarlanan bu özellikler, Razer’ın bulut tabanlı donanım konfigürasyon tanımlayıcısı Razer Synapse’dan başlamak üzere, Razer’ın oyun yazılımlarına entegre edilecek.

Project Winona masaüstü kamera 2016’nın ilk aylarında satışa çıkacak.

Razer Seiren Pro

Razer Seirēn ve Seirēn Pro:

Razer Seirēn ve Seirēn Pro yayıncılar ve YouTuber’lar için tasarlanan hi-fi ses kayıt cihazları. Bu dijital mikrofonlar, çok amaçlı ve çok yönlü USB dijital bağlantıya sahip. Her iki mikrofonda da dört farklı kayıt konfigürasyon modu var: Cardioid (canlı yayın), Bidirectional (röportaj/sohbet), Omnidirectional (konferans, toplantı, sunum), Stereo (vokal). 14 mm’lik üç adet kondensör her iki modelde de mevcut. Pro versiyonunda ayrıca ambiyans seslerini yok eden ve yayıncılara analog XLR veya dijital USB bağlantısıyla kayıt yapma imkanı sunan bir filtre var.

Razer Seirēn 2014’ün sonunda, Razer Seirēn Pro ise 2015’in başında piyasaya çıkmıştı. Her ikisi de TwitchCon 2015’in vitrin ürünleri arasında yer aldı ve şu anda Razer ürünleri satan mağazalarda bulunabilir.

Razer’ın TwitchCon 2015 etkinlikleri hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz www.razerzone.com/twitchcon2015 adresini ziyaret edebilirsiniz.