Invictus Gaming ve Team Secret arasında gerçekleşen ve BO5(Best of Five)  oynanan büyük finalde, Dota International öncesi büyük bir karşılaşma izledik.

Son zamanlarda gerek IG gerek ise Team Secret, çeşitli turnuvalarda eski performanslarına yaklaştıklarını gözlemledik. Bunun en büyük örneği ise Starladder turnuvalarında gösterdikleri oyun ve aldıkları olumlu eleştiriler, iki takımın da motivasyonunu arttırdı.

Invictus Gaming

Açılış:

İlk iki oyun durgun geçse de, Team Secret’ın alışık olduğumuz Drow Ranger stratejisi ile devam etti.

Team Secret, hemen hemen her oyunda farklı kahramanlarla oynadı. Özellikle de Visage’in bütün kombinasyonlarını çok daha detaylı ve yerinde kullanmayı bildi. Yine Team Secret’ın alışık olduğumuz –ilk kuleyi alıp, bir sonraki kuleyi almadan defans- taktiği ise yine tutarlı oldu. Bu anlamda farm da yaptı ve oyunu, haritadaki kısıtlı alanlarda takım savaşlarına soktu.

Team Secret’ın stratejilerini yavaş yavaş çözmeye başlayan Invictus Gaming, ilk pick olarak Visage’i aldı ve karşı strateji olarak kullanmaya başladı.

Team Secret, Drow Ranger taktiğini uygulamaya devam etti. Drow Ranger stratejisini bir şekilde alt etmesi gerektiğini bilen Invitus Gaming, karşı pick olarak ise Broodmother’ı aldı.

Invictus Gaming, üçüncü oyuna ise Queen of Pain, Bristleback ve Rubick’i pickleyip, Secret’ı alt ederek moral buldu.

Turnuvada ise ufak aksilikler baş gösterince, biraz ara verildi. Aradan sonra ise Secret; Pugna ve Undying, IG; Warlock ve Brewmaster pickleyerek yetenek odaklı, sabit carryler üzerinden oyunu senkronize etmeye çalıştılar.

Bu kez ise IG, Broodmother’ı picklemiş ve Team Secret’ın tam tersine bir strateji geliştirmeye başladı. Nihayetinde takım savaşı anlamında IG, Team Secret’ı hayli bunaltmaya başlamış ChuaN’ın Witch Doctor’ı pickleyip, ultisi yani Death Ward’s ile iyice köşeye sıkıştırmasından sonra skoru 2-1’e getirmeyi bildi.

 

Team Secret

Gerçek Bir BO5 Oyunu:

Dördüncü oyunda, IG, biraz daha temkinli ve Visage/Drow Ranger stratejilerine karşı biraz daha ne yapması gerektiğini bilen bir takım haline dönüşmeye çalışsa da ve hatta Rubick ile biraz daha oyunu domine etme uğraşına girse de yine de istediği oyunu oynayamadı. (veyaTeam Secret oynatmadı)

Oyunda en dikkat çeken şey ise, Arteezy’nin oynadığı Drow’u nasıl yönlendirdiği idi. Drow için ekstra bir analitik zeka kullandığını ifade etmemiz, sanıyorum ki yanlış olmayacaktır. Fakat IG’nin bir şekilde geri dönmesi gerekiyordu ve oyunu Rubick-Dark Seer ikilisiyle ve başarılı küçük takım savaşlarıyla durumu 2-2’ye getirmeye bildi.

Team Secret’ın, Drow Ranger/Visage stratejisine alışmış idik. Fakat son oyunda bizleri favori bir kombo diyebileceğimiz Tiny/IO ikilisiyle buluşturdular.

Her ne kadar IG, son oyunda Burning ve Weaver pick’i ve Faith’in Enigma pick’i de IG’i kurtaramadı ve şampiyon belirlendi.

The Redbull Battle Grounds Finallerinde şimdiye kadar ilk şampiyonluğunu Team Secret yaşadı.