Riot Games, takım mensupları tarafından Team Huma kadrosuna yapılması gereken ödemeleri geciktirmek ve takımı yanlış yönetmek ile suçlanan takımın sahibi Behdad Jaafarian aleyhinde bir karar almayacağını açıkladı. Buna rağmen Jaafarian, takımın başında daha fazla kalamayacak gibi gözüküyor. Jaafarian, oyunculara sahibi olduğu Challenger Serisi kontenjanını halka açık duruma getireceği hakkında bir mektup yazacağı sözünü verdi.

Oyuncular ve kadro, Jaafarian’ı birden fazla ödemeyi 2 haftadan fazla süre geciktirmekle; avukat ödemeleri ve Berlin’deki kamp için harcanacak ofis giderleri gibi takımın basit finansal giderleri için maddi kaynak yaratamamakla suçluyordu. Ayrıca takımın oyunculara imzalattığı kontratların ilk halleri ise Riot’un yönetmeliğine aykırı olduğundan dolayı yönetim bu kontratları tekrar kaleme almak zorunda bırakılmıştı.

Şubat’ta Riot bu konular hakkında bir soruşturma başlattı. Takıma yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre bu soruşturma kanıt yetersizliği yüzünden düşmüş bulunmakta.

Jaafarian, Riot Games’in genelde Challenger Serilerindeki takım sahiplerine karşı uyguladığı prosedürün aksine herhangi bir ceza ya da rekabetçi yaptırımla karşı karşıya kalmayacak. 24 Haziran’da Riot Games, Renegades takımının sahibi Chris Badawi’yi birkaç Team Liquid oyuncusunu ayartmak suçundan takım sahibi olmaktan men etmişti. 18 Aralık’ta ise Team Dragon Knights ortağı Chris Shim, benzer bir suç yüzünden men cezası almıştı. Jaafarian belgeler üzerinde onaysız değişiklikler yapmakla suçlanmıyor olsa da, şimdiki durumda bile Avrupa Challenger Serisi kuralları dahilinde Riot Games onu cezalandıramıyor.

Sadece birkaç tane kural Jaafarian’ın ceza almasına neden olabilir. Pek kesin olmayan çerçeveler dahilinde bu kurallar Riot Games’in bir takım sahibini profesyonelce davranmaz ise cezalandırmasına olanak sağlıyor.

Kural belgelerindeki Bölüm 3.1’de belirtildiği gibi “Challenger Serisine katılım talebi olan herhangi biri karakter ve dürüstlük açısından en yüksek standartlara sahip olmalıdır.”  Ve devamında ise “Bu kurallara uymayan veya kurallara karşı hareket etmeye teşebbüs eden herhangi biri, kurallar karşısında resmi bir bağlayıcılığı olmasa bile Challenger serilerine katılması engellenebilir” deniyor.

Olayın sonucu iki türlü de olsa, Jaafarian kendi bir adım atarak – eğer sözünde durursa – takımın sahipliğini halka açacağını belirtti. Böylece oyuncular kendilerine yeni bir organizasyon bulup Challenger Serisinin bir sonraki adımında Jaafarian olmadan boy gösterebilecekler.

Jaafarian’ın şimdilik başında bulunduğu Team Huma, Inspire Esports ile Berlin’de, Riot Games stüdyosunda karşılaşacak. Takımın yeni ormancısı Rudy “Rudy” Beltran ise bu maçta ilk kez takımla birlikte sahneye çıkacak.

Bu konu hakkında Riot Games şimdiye kadar herhangi bir bildiride bulunmadı.