Bugün erken saatlerde, geçtiğimiz gün oynanan WESG Dota 2 Türkiye/BDT Elemelerinde Royal Bandits’in takım dışından oyuncu oynattığı iddiaları ortaya atıldı.

Reddit’te başlatılan konuda, RB’nin Dota 2 oyuncusu rnt yerine TI oyuncusu HR.33 (TheCoon)’nu oynattığı iddia edildi.

İddia’yı destekleyen kanıt olarak ise, oyuncunun maç ortasında tuş ayarlarını değiştirmesi ve mouse hareketlerindeki farklılık ve 33’ün Barselona’da RB koçu olacak olması gösteriliyor.

Rnt vs 33 mouse hareketlerinin yanı sıra, oyuncuların dotabuff’taki profil sayfaları da gösterilen kanıtlar arasında.

Konu, yurtdışından seyircilerin de oldukça ilgisini çekmiş bulunuyor. Ancak henüz iki taraftan da resmi bir açıklama yok. Gelişmeler oldukça sizinle paylaşacağız.

GÜNCELLEME: Royal Bandits, sosyal medya üzerinden olayın gerçek olduğunu ve yasal işlemlerin uygulanacağını bildirdi. Açıklamanın tamamı şöyle:

“KAMUOYUNA DUYURU

26.10.2017 Cuma günü itibari ile öncelikle WESG daha sonrasında ESL Türkiye’den kulüp yönetimimize yapılan açıklamada Dota 2 takımı oyuncuların sportmenlik kurallarına uymayacak biçimde maç esnasında usulsüzlük yaptıkları bildirilmiştir. Kural ihlali tespit edilen maçlar aşağıdaki gibidir;

20.10.2017 tarihli WESG Turnuvası:
– RNS vs RB (Bo1)
– ASD vs RB (Bo1)

21.10.2017 tarihli WESG Turnuvası:
– Eski Jenarasyon vs RB (Bo3)

22.10.2017 tarihli ESL Turnuvası:
Team Entelechy vs RB (2.Maçı)

Bahsi konu geçen maçlarda Durukan “r n t” Ünver yerine yabancı bir oyuncu oynatılmış, kural ihlalleri ortaya çıkana kadar kulüp yönetimine hiçbir koşulda bilgi verilmemiştir.

Her spor dalında olduğu gibi eSpor’da da bu tip kural dışı, haksız üstünlük sağlayacak hareketler hiçbir koşulda kabul edilemez.

Delillerinde açıkça ortaya konduğu üzere kötü niyete şüphe bırakmayacak şekilde tarafımızı haksız şekilde avantajlı konuma geçirmeye çalışılan durum ile dolaylı ya da dolaysız ilişkisi olan Dota 2 oyuncuları ile Royal Bandits Espor Kulübü olarak ilişiğimizi kestiğimizi ve gerekli yasal işlemlerin yapılacağını bildirmek isteriz.

Her fırsatta eSpor’da sportmenlik ve dostluğun altını çizen kulübümüzün bu tip bir durum ile karşı karşıya kalması bizleri derinden üzmüştür.

Fair Play, kendine, rakibine, takım arkadaşlarına, müsabaka hakemlerine seyirci ve kamu oyuna saygıya dayanan bir hayat görüşüdür. Bu görüş doğrultusunda kulübümüz “her ne pahasına olursa olsun kazanmayı, başarılı olmayı” reddetmektedir.

Yaşanan bu olumsuz gelişmelerden dolayı RNS, ASD, Eski Jenarasyon, Team Entelechy takımlarına sonrasında taraftarlarımıza ve kamuoyuna üzüntülerimiz tekrar bildirmek isteriz.

Royal Bandits Espor Kulübü Yönetimi”