Şampiyonluk Ligi’nin başlamasına sayılı günler kala takımların kadroları kilitlendi. Önümüzdeki bahar mevsiminde takımların mücadele edecekleri kadrolar da bu sayede netliğe kavuşmuş oldu.

Vadinin yeni ekipleri ile ligin çehresi değişti diyebiliriz.Geçen seneden bu yana 3 yeni takım karşımıza çıktı. Galakticos’un yanı sıra Galatasaray ve Fenerbahçe’yi ligde görmek büyük heyecan uyandırıyor.

Geçtiğimiz sezonun şampiyonu Dark Passage Dünya Şampiyonası’na gitmeden kadrosuna kattığı Immortoru’yu saymazsak, geçen sezon ki kadrodan bir tek Rogu ile yollarına devam etme kararı aldı. Rogu ve Immortoru’nun yanına ise Holyphoenix ve UOL’den Move’u kadrosuna dahil ettiği takımın son kalan boş koltuğuna ise Bwipo oturmuş olacak.

Geçen sezon yıldızlar karması adıyla kurulan Supermassive kadrosunu büyük ölçüde korudu. Nişancı rolündeki Nardeus ve Achuu ile yollarını ayıran takım başka bir yıldız Zeitnot’ı kadrosuna dahil etti. Ayrıca geçen sezona Thaldrin – Fabulous ikilisi ile başlayan takım yoluna tek üst koridor ile devam etme kararı aldı ve Thaldrin ile yollarını ayırdı.

Ligin köklü takımlarından biri olan HWA takımını baştan aşağı yenileyen ekiplerden biri. Trix haricinde kadrosu ile yollarını ayırdı.

Team Aurora‘da değişimleri bolca gördüğümüz bir diğer takım. Avenuee ve Zergsting ile yoluna devam eden takım dağılan Beşiktaş’tan Ruvelius’u kadrosuna dahil etti. Xani ve Naruto takımın geri kalan üyeleri.

Ligin yeni ekiplerinden Galatasaray güzel bir başlangıcı istiyor olacak. Victorious Ace olarak lige katılma hakkı kazanan kadro daha sonra Galatasaray bünyesine katıldı. Galatasaray yönetimi de takımı bozmama kararı aldı. Geçen seneden beri değişmemiş olan tek kadro diyebiliriz.

Espor sahnesine giren bir diğer spor kulübü olan Fenerbahçe de merak uyandıran bir diğer takım. Beşiktaş ve Supermassive zamanında büyük bir hayran kitlesi toplayan Thaldrin’i kadrosuna katan takım, Team Turquality ile yollarını ayırmış olan Reach’ide kadrolarına dahil etti. Daha önce TT döneminde orta koridor oyuncusu olarak gördüğümüz Elysion bu sene bizi şaşırtarak nişancı rolünde döndü, Elysion’a destek verecek oyuncu Unitback olacak. Ama takımın en ilgi çekici transferi muhtemelen Frozen. Kendisini daha önce Kore Ligi takımlarından Longzhu’da izlemiştik.

Lig hakkını geçtiğimiz sene korumayı başaran CREW, kadrosuna Elwind’i ve koç pozisyonu için Lelouch’u dahil ederek ilgileri üzerine çekti. React ve Madness ile yola devam etme kararı alan takıma Mojito ve Wendelbo bu sene dahil oldu.

Şampiyonluk Ligi’nin yeni ekiplerinden Galakticos, daha önce bir çok Avrupa Challenger Series’de gördüğümüz K0u’yu transfer ederek güzel bir giriş yaptı. Avrupa Challenger listesinin müdavimlerinden SozPurefect’i de kadrosuna dahil eden takımı Mean, Brolia ve destek rolüne geçmiş Revanche tamamladı.

Ligin bu sene kağıt üzerinde keyifli geçeceğe benziyor. Zirveye oynayacak birden fazla takımın da olmasıyla çekişmenin geçtiğimiz yıllara oranla daha fazla olacağını söyleyebiliriz.

Elon Musk Oyun Dünyasına Hiç Uzak Değil!