Schalke 04 Esports, akıllı telefon markası Honor ile 2 yıllık bir sponsorluk anlaşması imzaladı. Futbol kulübü, bu sponsorluğu Gamescom’da Honor Multimedia standında Schalke’nin Gaming ekibinin başında bulunan Tim Reichert ve FIFA 18 profesyonel oyuncusu Tim “Tim Latka” Schwartmann’ın eşliğinde duyurdu. Anlaşma bazı medya etkinliklerini de beraberinde getirecek.

Reichert’ın açıklaması şu şekildeydi: “Honor, teknolojik inovasyonu destekleyen genç bir marka. Diğer tüm firmaların aksine, takipçileriyle çok sıkı bir temas halindeler – tıpkı bizim Schalke’de olduğumuz gibi.”

Honor, espor sponsorluğuna ilk adımını 2017’de SK Gaming ile bir ortaklık kurarak atmıştı. Bu yılın başlarında, firma ayrıca oyunculuk odaklı bir akıllı telefon olan Honor Play’i duyurdu.

Honor markası, Çin menşeili Huawei tarafından daha genç ve teknoloji takipçisi bir kitleye hitaben ortaya çıkarıldı. Honor’ın espor ile olan bağları da bu stratejinin doğal bir uzantısı, keza bazı diğer markalar da espor ile geleneksel pazarlama yöntemlerinin dışında kalan daha genç kitleye ulaşmak için bağ kurmuş durumdalar. Amerikan Donanması yakın zamanda NBA 2K League takımı Grizz Gaming ile bir ortaklık kurmuştu. Benzer şekilde, NHL de espor inisiyatiflerinin amacını gençlerin hokeye olan ilgisini arttırmaları için bir giriş noktası yaratmak olarak açıklamıştı.

Honor, Schalke’nin yakın zamanda edinmiş olduğu sponsorlar listesine katılmak üzere. Bu listede çevre oyun aksesuarları markası CORSAIR ve üç yıllık anlaşması olan Alman telekomünikasyon firması Deutsche Glasfaser de bulunmakta.