Ünlü yayın, geniş bant ve telefon servis sağlayıcısı Sky, 24 saatlik bir Espor kanalını duyurdu. Kanal eSpor etkinliklerini tam zamanlı olarak yayınlayacak. Bu etkinliklere şu an devam eden ELEAGUE de dahil.  Kanal, zaten milyonlara ulaşan Espor kitlesinin yayınlarının günlük akışa yayılmasını da sağlayacak.

Sky’in İş Geliştirme ve Stratejik Ortaklıklar Grup Direktörü, Emma Lloyd, konuyla ilgili konuştu;

“Bu bizim eSpor’u ve kitlesini anlamamız için çok heyecan verici bir partnerlik. Sky’da yapmaya çalıştığımız şey GINX eSports TV gibi yeni program ve kanallarla bu bağlamdaki liderliğimi desteklemek ve devam ettirmektir. Ginx ve ITV‘yle beraber çalışıp sektördeki bu isteği karşılamak için can atıyoruz.”

Sky, İngiltere’nin önemli reklam televizyon ağı ITV’yle beraber uluslararası video oyun yapımcısı Ginx TV’yle hisseleri paylaşmayı planlıyor. Üçlünün hedefi belirli bazı Espor etkinliklerinin yayılması olacak. Bu etkinlikler FACEIT‘in eSports Championship Series‘i , Turner‘in ELEAGUE‘i, Valve‘in The International‘i dahil olmak üzere Counter-Strike: Global Offensive ve Dota 2 alanındaki hemen hemen her etkinliği kapsıyor.

ITV’nin Online, Pay and Interactive platformu Genel Müdürü Simon Pitts;

“Espor sektörü olağanüstü bir büyüme içerisinde ve Ginx’in hedefi ise eğlencenin iki popüler formu olan oyun ve televizyonu bir araya getirerek benzersiz bir sunum yapmak.  Ginx ve Sky’la partnerlik kurup genç kitleye hitap edebilmek, yeni türler oluşturmak ve uluslararası büyüme kaydetmekten keyif duyuyoruz.”

Ginx TV Ltd.’nin CEO’su Michiel Bakker‘in yorumu şu şekilde;

“Ginx eSports TV’nin amacı hızlı büyüyen Espor ekosisteminin Televizyon’un ana akışında da yer almasını sağlamak. Çevrimiçi yayınlar, eğlence odaklı yaklaşım, Sky’daki başlangıç sonucunda 37 milyon hanedeki kurumsal değişimimizle, Espor’u yeni bir seyirci kitlesinin keşfetmesini, var olan seyircilerin ise yeni bir perspektif kazanmasını umuyoruz. Aynı zamanda Sky ve ITV’nin kar ortağımız olarak ekibe dahil olması konusunda oldukça memnunum, birleşmiş bir medyanın tecrübesi bize daha büyük bir etkiyi daha hızlı şekilde bırakmamız için bulunmaz bir şans yaratıyor.”

Ginx TV şu anki kanalı olan Virgin Media kanal 290’dan, Haziran 23’ü itibariyle, Sky’in 470. kanalına geçiş yapacak. Kanalın hırslı projelerinin 37 milyondan daha fazla haneye hitap etmesi hedefleniyor. Bu girişimin Espor’un ana akışa dahil olmasına yarar sağlayacağına ve duyulmamış kitlelere sevdiğimiz ruhu yansıtacağından şüphe yok.

Kaynak: http://www.gosugamers.net/counterstrike/news/35892-sky-announce-airing-of-first-uk-24-7-esports-tv-channel