Grup aşamasını ENCE’nin ardından ikinci olarak tamamlayan temsilcimiz Space Soldiers, finaller için Finlandiya’nın yolunu tutmuştu.

Grup aşamasından gelen dört takımın içinde yer alan temsilcimiz, yarı finalde Fransız ekip Millenium ile karşılaştı. Üç harita üzerinden oynanan karşılaşmayı temsilcimiz Cobblestone haritasında 16:13 ve Dust2 haritasında 16:11 gibi skorlarla rakibini geçmeyi başarmıştı ve adını büyük finale yazdırmıştı.

Yarı finalde oynanılan diğer maçta İsveçli ekip Epsilon, turnuvaya ev sahipliği yapan ve favori ENCE takımını 2:1 mağlup etmiş ve adını finale yazdırarak iyi bir iş çıkarmıştı.

Finalde İsveçli ekip ile karşılaşan ekibimizi oldukça zorlu bir maç bekleyeceği düşünülüyordu, öyle ki birçok sitede Epsilon‘un kazanma olasılığı az da olsa daha yüksek girilmişti. Yine üç harita üzerinden oynanılan karşılaşma da seçilen haritalar Cache, Cobblestone ve Mirage haritaları olmuştu.

Cache haritasına iyi başlayan ekibimiz Terörist tarafında, Epsilon’un Anti-terörist savunmasını kırmayı başarmış ve ilk yarıdan 8:7 galip ayrılmıştı. Taraflar değiştiğinde ekibimiz rakibine dört roundu kazanma şansı verse de aldığı sekiz round ile ilk haritadan galip ayrılmayı başardı ve finalde önemli bir avantaj elde etti.

Cobblestone haritasına Anti-terörist tarafında başlayan temsilcimiz oyuna gerçekten konsantre olmuş olacak ki ilk yarısı muhteşem geçen bir oyuna imza attı. İlk yarıda aldıkları 11:4‘lük skor, temsilcimize rahat bir nefes aldırtmıştı. Artık tek yapmaları gereken şey beş round daha kazanarak bir LAN turnuvasında ilk defa zaferlerini ilan etmek. İkinci yarı beklenildiği gibi yine Space Soldiers üstünlüğüyle geçti. Rakibine bir round kazanma şansı veren ekibimiz, aldığı beş round ile ikinci haritadan da galip ayrılmayı başardı ve şampiyon oldu.

İlk defa bir LAN turnuvasında zafere ulaşan Space Soldiers gerçekten zor bir işi başardı aynı zamanda kasasına 12.000 doları da geçirmeyi başardı.

Turnuvaya katılan takımların kazandığı ödüller şu şekilde:

1. Space Soldiers – $12,000
2. Epsilon – $7,000
3-4. ENCE – $3,000
3-4. Millenium – $3,000
5-6. Tricked
5-6. Escape
7-8. LGR
7-8. ArchAngels