Gerçekleştirdikleri transferler ile birlikte 2016 Türkiye Şampiyonluk Ligi için rüya takım yakıştırmaları yapılan SuperMassive, ligin ilk iki haftası sonrası rüyadan kabusa düştü. Henüz takım oyununa adapte olamamış bir takım görüntüsü veren SuperMassive, Naru‘nun ayrılışı sonrası güç kaybı yaşadığı düşünülen Dark Passage‘dan aldığı yenilgiyle adeta bir darbe aldı.

Bu kabustan uyanmak isteyen SuperMassive yönetimi, koç değişikliğine gittiğini resmi sayfalarından duyurdu. Ligimize ve SuperMassive’in oyuncularına hiç de yabancılık duymayan Adrian “hatchy” Widera, SuperMassive’in yeni koçu olarak göreve alındı.

Adrian "hatchy" Widera
Adrian “hatchy” Widera

Adrian “hatchy” Widera’ın geçmişinde, Low Priority, Zone eSports, Beşiktaş ve son olarak 3sUP Enterprises takımları yer almakta.  Low Priority’de çalıştığı dönemde Taikki ve Avenuee‘nin yanı sıra Holyphoenix ve şu an Dark Passage’ın orta koridorunda yer alan Lukezy ile birlikte çalıştı. Daha sonrasında Lukezy ile birlikte Zone’a geçiş yaptı. Beşiktaş’ta da Auspexa‘nın takımdan ayrılması sonrası, Taikki ve Avenuee transferleriyle birlikte hatchy de Zone’dan Beşiktaş’a analist olarak geçti.

Sezon sonunda takım olarak Beşiktaş’ın dağılması sonrası Taikki ve Nardeus’la beraber 3sUP Enterprises’a geçiş yaptı. Bu takımla birlikte EU Challenger Series’e yükselme mücadelesi verdi. Ancak EU West elemelerinin yarı finalinde Holyphoenix’in yer aldığı Team Huma‘ya kaybederek EU CS hayallerine bu dönem için veda etmek zorunda kaldılar. Daha sonra da takım dağıtıldı.

SuperMassive, hem ligi tanıması, hem de oyuncularını tanıması açısından bu fırsatı değerlendirmek istedi ve Asım Cihat “fabFabulous” Karakaya’nın yerine koç mevkiine Adrian “hatchy” Widera’yı getirdi.