Avrupa’nın en yeni Challenger Serisi takımlarından Misfits‘i eSports Now adı altındaki yeni bir şirket satın aldı. Arkasında Syfy‘in kurucu ortağı, Hollywood Media Company‘nin CEO’su ve bir iletişim avukatı olan Mitchell Rubenstein bulunan bu şirket, kadrosuna iki yeni oyuncu da kattı. Eski Milennium saldırı gücü taşıyıcısı olan Liv “Hans” Steven ile eski KT Rolster destek oyuncusu Lee “IgNar” Dong-geun artık Misfits için ter dökecek.

Bu iki oyuncunun kadroya katılışı, takımdaki oyuncu sayısını 7’ye çıkardı. Kadro dünyanın her tarafından yükselen yeteneklerle doldu diyebiliriz.

“Hans” geçtiğimiz mevsim turnuvasında Milennium için jeneriklik bir oyuncu olmuştu, ama takımı ile geçtiğimiz sene LCS‘e çıkamamıştı. Kore’de ise “IgNar” KT Rolster ve Incredible Miracle takımları ile kendine sağlam bir isim yapmıştı. Kuzey Amerika takımlarından TSM ile antrenmanlara da çağırılan “IgNar”, kadroya seçilememişti.

“Hans” ESPN.com‘a verdiği ropörtajda, geçen sene LCS’e katılamamanın büyük bir hayal kırıklığı olduğundan bahsetti. Misfits ile tekrar bir şans yakalamaktan memnun olduğunu dile getiren oyuncu, kadronun gelecek vaadeden oyunculardan oluştuğunu, ve birkaç ay sonraki elemelerde bir LCS takımı ile oynama durumlarının kendi ellerinde olduğunu belirtti. Bunun için kendilerini kanıtlamak zorunda olduklarını, Riot’un Berlin’deki stüdyosunda her hafta en iyilere karşı mücadele edip kazanmak, kendilerini göstermek için çaba sarfedeceklerini sözlerine ekleyen “Hans”, kazanmak istediğini, LCS’e katılıp rüyalarını gerçekleştirmek istediğini söyledi.

Takımın geri kalanı, İngiliz üst koridor oyuncusu Barney “Alphari” Morris, Koreli ormancı Kim “Wisdom” Tae-wan, Polonyalı orta koridor oyuncusu Marcin “Selfie” Wolski, Fransız saldırı gücü taşıyıcısı Soler “Yuuki60” Florent, ve Koreli destek oyuncusu Han “Dreams” Min-kook isimlerinden oluşuyor. Menejerlik pozisyonunda ise uzun süredir takımla birlikte olan Ali “Alicus” Saba var.

Rubenstein için bu hamle eSpor adına attığı ilk hamle oldu. Dijital medya ve mobil danışmanı olan Ben Spoont‘un yeni espor girişimi olan eSports Now’a yatırım yapan Rubenstein, daha önceleri dresserIQ adlı şirketin kurucu ortağı ve CEO’su olan Spoont‘un web ve mobil platform tabanlı programlar geliştirerek, on-line müşterilerin deneyimlerini iyileştirmek için kullandığı yeteneklerini eSpor dünyasında kullanmayı hedefliyor.

Hayatındaki bu yeni sayfaya bu kadar yetkin ve güçlü oyuncularla başlama konusundaki heyecanını dile getiren Rubenstein, kadrosunu Challenger serisinin gördüğü en dinamik ve yetenekli oyuncular olarak tarif etti ve onlarla çalışmanın bir onur olduğunu söyledi ve rakipleri ile rekabet içinde olmayı iple çektiklerini ve LCS’e katılma yolundaki hedeflerini gerçekleştirmek için can attıklarını dile getirdi.

Renegades’in sahibi ve yöneticileri Chris Badawi ve Christopher “MonteCristo” Mykles geçtiğimiz günlerde Lig’den yasaklanınca oyuncular takımın mülkiyetini üzerlerine almak zorunda bırakıldılar. Geçtiğimiz haftalarda Badawi’nin yardımları ile takımı satın alacak bir kaynak bulundu ve eSports Now son aday olarak satın alma işlemini gerçekleştirdi. Artık Renegades yerine Misfits’i izleyeceğiz.

“Alicus” ESPN’e verdiği ropörtajda geçtiğimiz haftaların, yasaklamalar yüzünden çok çetin ve zorlu geçtiğini, kısmetsiz bir durumdan en iyi şekilde sıyrılmak için çok çaba harcadıklarını söyledi. Kendilerini satın almak isteyen adayların çok iyi olduğunu, içlerinden Ben’in kendini diğerlerinden daha çok bu konuya adadığını ve kısa dönem ihtiyaçları daha iyi anladığını gördüğünü söyleyen “Alicus”, takımdaki atmosferin çok iyi bir düzeyde olduğunu ve Challenger serisindeki yolculukları için büyük heyecan yaşadıklarını, nereye kadar gidebileceklerini zamanın göstereceğini belirtti.

Önümüzdeki haftalarda, Challenger Serisi başlayınca, Misfits’in rakipleri, bu günlerde satılık durumda olan Copenhagen Wolves, Team Huma, daha önceden Inspire eSports olan Epsilon eSports, Milennium ve Team Forge olacak.Misfits yaz sonuna doğru, play-offlar yaklaştığında ilk üçe girebilirse, LCS kontenjanı hakkı kazanmak için mücadele etme şansı yakalayacak.