League of Legends’ın mücadeleci kısmında, ikinci kademede mücadele eden Team Huma, Riot Games etkinliklerinden ve turnuvalarından men edildi.

Bugün yapılan duyuru ile birlikte hem takımın hem de takım sahibi Behdad Jaafarian‘ın, Riot tarafından düzenlenen ligde mücadele etme hakkı elinden alındı. 25 Ağustos’da yayınlanan ESPN raporları, son birkaç aydır Jaafarian’ın Riot etkinliklerine katılımının, devam eden araştırmalar sebebiyle, yasak olduğunu gösteriyor.

Tıpkı Dragon Knights ve Renegades takımlarının yaptığı gibi, Team Huma’da European Challanger Series‘de sahip olduğu sıralamayı satmak zorunda kalacaktır. Fakat bu noktada unutmamak gereken şey, eğer satış işlemleri sırasında Riot ile gerekli iletişim sağlanıp, yeterli bilgi verilmediği takdirde, takımın sıralamadan tamamen çıkartılma olasılığı da olması.

Team Huma’nın League of Legends kısmının satılmak istendiği, 15 Ağustos tarihinde resmi twitter hesapları üzerinden duyurulmuştu.

Bu olayların tarihi Şubat ayında Daily Dot tarafından yayınlanan bir rapor ile, oyuncuların ödemelerinin yapılmaması, kontrat problemleri ve ekibin düzgün yönetilmediğinin ortaya çıkarılmasına kadar dayanıyor. Takımın yıldız oyuncusu ve eski Team SoloMid ormancısı Lucas “Santorin” Tao Kilmer Larsen, raporların ortaya çıkmasından kısa bir süre sonra, takımdan ayrılmıştı.

Riot bu olaylar karşısında, Behdad Jaafarian’a karşı, Mart ayında bir uyarı göndermiş fakat herhangi bir yaptırım uygulamamıştı. Jaafarian ise bu raporların takımı hakkında “doğru olmayan bir portre” sergilediğini iddia etmişti.

Takım daha önce European Challanger Series dahilinde iki başarılı sezon geçirmiş, her defasında playofflara kalmayı başarsa da, LCS’e katılma hakkı elde edememişti.