New York Yüce Mahkemesi, Gerard Kelly ve eski ortağı Martin Shkreli hakkında açılan dava sürecinde, Kelly’yi mahkemeye bazı gerekli belgeler sunmakla yükümlü kıldı.

Bahsi geçen ikili ve ortaklıklarının ürünü olan Maelstorm Gaming, Rohit “CurryshotGG” Nathani tarafından 25,000$‘lık bir miktar için açılan davada sanık durumundalar. Dava gerekçesi ise CurryshotGG’nin Maelstorm’un sahibi olduğu Team Imagine için koçluk yaptığı süre boyunca kendisine ödenmeyen maaş bedeli.

CurryshotGG’nin iddiasına göre kendisine Team Imagine‘nin koçu olduğu süre boyunca ödenmesi gereken 30,000$‘ın sadece 5.000$‘ı ödenmiş. Ödenen 5,000$ ise CurryshotGG’ye Shkreli’nin kişisel PayPal hesabından aktarılmış.

Geçen sene, sahibi olduğu şirketi HIV tedavisinde kullanılan bir ilacın fiyatını akıl almaz bir derecede yükseltince dünya çapında “üne” kavuşan Shkreli, ayrıca hisse senedi sahteciliği konusunda yargılanabilir. Ex Nihilo adlı espor takımı ile de ilişkisi bulunmuş olan Shkreli, Şubat ayında ise söz konusu takımların eski koçlarına, analizcilerine ve oyuncularına toplamda 75,000$ ödemediği iddiası ile suçlanmıştı.

İddialara resmi olarak Mart ayında cevap veren Kelly, ESPN Sports‘un elde ettiği içerikte, davadaki iddiaların yarısından fazlasına bilgisi dahilinde olmadığı için cevap veremeyeceğini aktarmıştı.

Mahkeme kararı geçtiğimiz perşembe çıktı, ve Kelly otuz gün içinde mahkemenin talep ettiği evrakları sunmak zorunda. Ayrıca taraflar gerekli evrakların keşfi için gerekli süreci konuşmak için 18 Ekim’de bir konferansta toplanacak.