Team Liquid Perşembe günkü duyurusunda Luis “Peacemaker” Tadeu’yu yeni Counter-Strike: Global Offensive baş antrenör’ü ilan etti. Peacemaker, daha önce James “GBJames” O’Connor’un bıraktığı Tempo Storm baş antrenörü koltuğunda oturuyordu.

2015’in sonlarından beri Brezilya tarafında koçluk yapan Peacemaker, takımın Kuzey Amerika düzeyine yaklaşmasında rol oynamıştı. Takım onun zamanında MLG Columbus çevrimdışı elemelerine kadar çıkabilmiş, ancak Major’e katılamamıştı.

Tempo Storm aynı zamanda IEM Katowice çeyrek finallerinde Na’Vi‘ye yenilip 5-6. sırayı almış, gruplarda Virtus.pro ve EnVyUs gibi takımları yenmişti.

Peacemaker Team Liquid’e kötü bir kadro değişimi olan Oleksandr “S1mple” Kostyliev transferi sonrasındaki toparlanma sürecinde kadroya dahil oldu. Oleksandr’in gidişine yanıt olarak, takım eski oyuncularından Eric “adreN” Hoag’i takıma tekrar dahil edip, Kenneth “Koosta” Suen’i baş AWP’ci olarak takımda tuttu.

Yakın zamanda Team Liquid turnuva şampiyonu Luminosity Gaming’e yenilmeden önce yarıfinallere kadar çıkmıştı. Team Liquid’in bir sonraki sınavı ise ELEAGUE playoffları için A grubundaki Luminosity, Cloud9 ve Renegades takımlarına karşı olacak.

Kaynak: http://www.dailydot.com/esports/team-liquid-peacemaker-head-coach/