Flash Wolves vs. SuperMassive

Temsilcimiz SuperMassive MSI‘da ikinci gününe Flash Wolves karşılaşmasıyla başladı. Dünkü karşılaşmalarımızı göz önünde bulundurunca daha iyi bir oyun beklememiz şüphesiz bir gerçekti. Aslında öyle de oldu. Ekibimiz oyunun erken safhalarında altın ve kule sayısı farkını açmıştı. Ama ne olduysa kaybettik. Bunun sebeplerini bir bir ele aldığımız zaman;

Öncelikle seçim ekranında fabFabulous’un seçmiş olduğu Fizz, bu sefer iyi olmadı. Çünkü yaptığımız takım kompozisyonuyla takım savaşlarında güçlü bir kadromuz vardı.  Fizz öyle bir şampiyon ki koridorunda rakibini durmadan rahatsız eden, birebirde bayağı bir güçlü olmasına karşın takım savaşlarında hani bir Leblanc gibi aradan çıkarma potansiyeli yok. Özellikle söz konusu tank Fizz olunca, takım savaşları sırasında aradan kimseyi çıkaramadı. E yeterli derecede tanklık da yapamayınca Fizz seçiminin yanlış olduğunu, bunun yerine üst koridorda Thaldrin’in tank bir şampiyon oynaması gerektiğini akıllarımıza geldi.

Bir diğer önemli sebep ise ışınlan sayısının farkını rakibimize hissettiremedik. Elimizde fazladan ışınlan olmasına rağmen, rakibimizin tek bir ışınlanı bizim iki ışınlanımıza bedeldi adeta. Yapmak istediğimiz oyunları maalesef ki yapamadık.

Bununla beraber bireysel performanslar için söz edecek olursak orta koridorlar arasında Naru‘nun kırk fırın ekmek daha yemesi gerekiyor desek yanlış olmaz. MSI’da en çok dikkat çeken orta koridor oyuncuları çünkü hepsi çok iyi. Takım savaşlarından ziyade seçmiş oldukları şampiyonların hakkını birebirlerde de veriyorlar. Bununla beraber Dumbledoge’un da seçmiş olduğu Braum her ne kadar mantıklı olsa da bir Bard, Morgana kadar iyi oynayamadığını görmüş olduk.

Son olarak geçen 3 maç boyunca yaşadığımız problem ise takım savaşlarında bir kopukluk yaşanması. Yapılması gereken kombolar, savunulması gereken kişiler ve odaklanmamız gereken şeyler bir şekilde gerçekleşemiyor. Takımımızın  bu konu üzerinde durması gerekmekte.

Flash Wolves – Super Massive maç sonu istatistikleri:
http://lolespor.com/msi/2016/msi2016/matches/week-2/flash-wolves-vs-supermassive

CLG vs. SuperMassive

MSI 2. gün 2. karşılaşmasına geldik ve keyifler haliyle yerinde. Temsilcimiz Kuzey Amerika LCS şampiyonu CLG‘yi çok temiz bir oyunla devirmeyi başardı! Aldığımız bu galibiyetle beraber potansiyelimizin farkına vardık ve aynı zamanda takıma olan inancımız yenilendi. Öyle bir takımı yendik ki bu adamlar Flash Wolves’u ve G2’yu yenmişlerdi. Kazanmanın en büyük faktörü ise seçim ekranıydı. Güvendiğimiz, daha çok bildiğimiz şampiyonları alarak istediğimiz şeyleri oyuna yansıtabildik. Öyle bir üstünlük kuruldu ki oyunun erken safhalarında ormancımız Stomaged’de 6 skor birden vardı. Görünen o ki Achuu kendini bayağı geliştirmiş. Özellikle 2vs1’lerde başarılı oyun çıkaran Achuu, bu sayede Dumbledoge’un mobil olmasına büyük katkı sağladı. Üst koridorada popy ile sakin bir şampiyon seçimi yapan ekibimiz; bayağı bir öne geçen ormancımızın yaptığı baskılarla ve Dumbledoge‘un harika ötesi Bard oyunuyla beraber alt ile orta koridorlarda öne geçtik. Üst koridor hariç istediğimiz agresifliği gösterebildiğimizde ve ayrıca Dumbledoge’a mobillik sağlayabildiğimizde istediğimiz sonuçları alabileceğimizi görmüş olduk. Bu galibiyetle beraber bir sonraki maçlar için takımımız umut vaat ediyor. Eğer turnuvada Dumbledoge böyle üstün performans göstermeye devam ederse, Amerika veya Avrupa takımlarından transfer teklifi gelmesi pek de şaşırtıcı olmayacaktır.

Counter Logic Gaming – Super Massive maç sonu istatistikleri:
http://lolespor.com/msi/2016/msi2016/matches/week-2/supermassive-vs-counter-logic-gaming

Temsilcimiz SuperMassive’in yarınki programı ise şöyle:
10:30 SuperMassive – G2 Esports
12:30 Counter Logic Gaming – SuperMassive