Çin merkezli Tencent Holding bünyesindeki Tencent Games, yerel oyun pazarı platformu WeGame’i uluslararası piyasaya sürerek Steam’e rakip olmaya hazırlanıyor.

South China Morning Post’un haberine göre Çinli teknoloji devi Tencent, sadece Çin’de aktif olan oyun pazarı platformu WeGame’i, merkezi Hong Kong’ta olacak şekilde dünyaya açmaya hazırlanıyor. Amaçları ise Çin yapımı oyunları deniz ötesi pazarlara taşımak.

WeGame, Çin’in en büyük bilgisayar oyunu dağıtım platformu ünvanını taşıyor. Şu an için platform yalnızca 220 oyun sunmakta; bu sayının az olmasının en büyük sebebi Çin’in uyguladığı katı onay süreci ve sansür kanunları. Çinli oyun tasarımcıları, oyunu yayınlamadan önce hükümetin onayına sunmalı ki bu süreç de aylar, hatta bazen yıllar sürebiliyor. Merkezi Hong Kong’ta olacak bir oyun platformu ise tüm bu katı kanunları bypass ederek oyunun dağıtım sürecini kısaltmayı amaçlıyor.

Tencent’in Çin’deki oyun dağıtım haklarının büyük bir kısmına sahip olduğunu düşünürsek -ki buna PUBG gibi büyük espor oyunları da dahil- uluslararası pazara açılmaları Steam’i etkileyecek gibi gözüküyor.

Tencent’in yayınladığı son rapora göre, Çin’de yaklaşık 250 milyon espor oyuncusu bulunmakta ki bu da dünyadaki toplam espor oyuncu sayısının %64’üne denk geliyor. 2020 yılında Çin oyun pazarının 1,5 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

Geçtiğimiz ay Valve, yaptığı bir duyuruyla Steam oyun pazarını, Çinli eğlence şirketi Perfect World aracılığıyla Çin’e taşımayı planladığını açıklamıştı. Bu süreç gerçekleştiğinde uluslararası pazara açılacak olan WeGame, Steam için çok büyük bir rakip olacak. Aynı zamanda Rainbow Six Siege’in dağıtım hakları için Ubisoft ile stratejik bir ortaklık kuran Tencent, Fortnite’ın Çin’deki dağıtım halkarı için de ciddi bir yatırım yapmış bulunmakta. Ortalık epey kızışacağa benziyor.