Amerika Michigan’da gerçekleşen The Big House 6, Super Smash Bros. Melee turnuvasının şampiyonu Cloud9 takımının oyuncusu Joseph “Mang0” Marquez oldu.

mang0

7-9 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen The Big House turnuvasında Mang0 rakibi Adam “Armada” Lindgren’i 3-2’lik skorla yenerek The Big House 2016 şampiyonluğunu elde etmiş oldu.  

Büyük finale giden yolda ise Mang0, Michael “Nintendude” Branca’yı yenerek Ryan “The Moon” Coker-Welch ve Mustafa “Ice” Ackakaya ile yarı final oynadı. Rakibi Armada ise James “Swedish Delight” Liu ve David “KirbyKaze” MacDon’u yendikten sonra Mang0’ya yenildi fakat Hugrybox ve Mew2King’e karşı elde ettiği galibiyet onu büyük finale taşıdı.

Final karşılaşmasında Armanda rakibi Mang0’yu hızlı bir şekilde domine etmeyi başardı, hızlı oyun stiliyle rakibini zorlayan Armanda seride 2 skor elde etti. Mang0 ise sakince ve rakibi oyundan düşürmeye yönelik bir oyun sergiledi. Çok yakın geçen 5 oyunun ardından önce rakibini bloklayan Mang0 ardından kombo ile yukarıya fırlatarak Armanda’yı oyun dışına sürüklediği büyük hamlesini yaptı ve 3 skor elde ederek The Big House 6 şampiyonu oldu.  

  • Böylelikle Mang0’nun bu yıl kazandığı üçüncü büyük turnuvası oluyor. Super Smash Con 2016, The Big House 6 ve DreamHack Austin 2016 birinciliğini elde etmiş olan Amerikalı oyuncu ayrıca The Big House turnuvasının 2012 ve 2014 şampiyonu.