3 günlük kıyasıya mücadelenin ardından playofflar sonunda belli oldu. Şimdilik akıllardaki tek soru favori takımların lower brackettan yükselip yükselemeyeceği…

Bu sene grup aşamalarının sonuçları hiç de beklenildiği gibi olmadı. Fanların favorileri grupları arka sıralarda tamamlarken bir çok sürpriz takım grupları üst sıralarda tamamladı.

A grubuna bakarak işe başlarsak bir önceki  StarSeries Şampiyonları olan Natus Vincere (Na’Vi) ekibi grup aşamasında beklenilenden çok daha düşük bir performans sergileyince turnuvaya tutunabilmek için lower bracketta mücadele verecek.

Benzer bir şekilde B grubunda da Manilla Major turnuvasının finalistleri olan Team Liquid ucu ucuna grup sonunculuğundan kurtulmayı başardı. A grubunda sadece bir adet favori takım geride kalırken B grubunda Fnatic ve Team Secret da grupta geride kalan isimler arasında yer aldı.

Ayrıca B grubu fanatik takımların gerilerde kalması dışında iki büyük sürprize daha sahne oldu. Chinese Wild Card birincileri EHOME ve yeni kurulmuş olan Digital Chaos. İşlere EHOME tarafından baktığımızda 2016 da çok efektif olamayan ekip Wild Card’da Execration ve Escape Gaming’e karşı oynadığı harika oyunlarla şanslarını döndürmüşe benziyorlar.

Digital Chaos ekibine gelirsek grubu kelimenin tam anlamıyla dağıttıklarını rahatlıkla söyleyebiliriz. Her biri birbirinden yetenekli oyunculara sahip Digital Chaos kadrosunun Newbee,Fnatic,Team Secret ve Team Liquid’e karşı aldığı galibiyetler onları sürpriz bir şekilde grubun ikinci sırasına yerleştirdi.

Playofflar bugün başlıyor. Acaba turnuvanın favorileri olarak gösterilen takımlar lower brackettan çıkmayı başarabilecekler mi? Bekleyip göreceğiz.