Dünyanın en büyük para ödüllü e-spor turnuvası sonunda şampiyonunu buldu. Birbirinden yetenekli takımların mücadele ettiği bu seneki turnuva International tarihinin görebileceği en sürpriz final eşleşmelerinden birine sahip oldu.

Manilla Major’de dalga geçilen bir takım olan Wings ekibi neredeyse hiç zorlanmadan Digital Chaos, MVP Phoenix ve Evil Geniuses takımlarını eleyerek ismini finallere yazdırdı.

Öte yandan Avrupa-Amerika karması olan Digital Chaos ekibi yollarına lower bracketta devam etmek zorunda kalsalar da geçen senenin şampiyonları Evil Geniuses engelini bile aşarak Wings ekibiyle tekrardan finaller için eşleşmeyi başardılar.

İki takım finaller için tekrar buluştuğunda hiç kimse bunun olduğuna inanamıyordu. Turnuvanın underdog olarak nitelendirilen ve kesinlikle ilk maçlarında veda edecekleri düşünülen ekipler şimdi finalde büyük ödül olan 9.1 milyon dolar için yarışıyorlardı.

İlk maç için mid lanede Wings ekibinden bir Pudge tercihi gelirken ona karşılık Digital Chaos ekibi Skywrath Mage pickledi. İnanılmaz fightların döndüğü ilk oyunda Digital Chaos ekibi Wings ekibinin Pudge tehdidini ortadan kaldırmayı başarınca maçı kendi lehlerine kolayca çevirip ilk oyunu almayı başardılar.

Wings ekibi ilk oyunu kaybettikten sonra tıpkı turnuvanın önceki maçlarında yaptıkları gibi tekrardan alışılmış draftların dışına çıkmaya karar verdi. Seçtikleri herolar ne olursa olsun inanılmaz bir takım oyunu oynama yeteneğine sahip olan Wings ekibine karşı durmayı başaramayan Digital Chaos ekibi geri kalan tüm maçlarda dağıldı.

3-1 biten seriyi kazanan Wings ekibi bizlere kimseyi küçümsemememiz gerektiğini ve bazen yeni şeyler denemenin kötü olmadığını kanıtlamış oldu. Bakalım seneye gerçekleşecek olan International 7’de neler izleyeceğiz…