Dünyanın en büyük eSpor etkinliklerinden biri olan The International, Amerikan hükümetinin yeni vize kararnamesi nedeniyle bu sene Amerika’da yapılmayabilir. Bu yeni göçmenlik denetimi kararnamesi birçok eSpor oyuncusunun vize alamamasına sebep olacak gibi gözüküyor.

Valve’ın Seattle’da bulunan merkezinde Gabe Newell ve Erik Johnson, muhabirlerle yaptığı görüşmede yeni göçmenlik kararnamesi hakkındaki endişelerini dile getirdi. Valve, The International’a vize alması gereken eSpor oyuncularına destek olmak için Amerikan hükümetiyle birlikte çalışıyordu. Ancak şimdi bu vize programı değişti ve Valve etkinliği başka bir yere taşımayı düşünüyor.

Erik Johnson’un VentureBeat’e verdiği röportajda şunları söyledi:

“Amerika vizesi alınması konusunda herhangi bir zorluk bizleri derinden etkiliyor. Etkinliğin ofisimize yakın olması bizim için çok büyük bir avantaj ve etkinlik gerçekleşecek. Oyuncular için vize alımı çok zorlu ancak bir yolunu bulacağız.”

Gabe Newell ise eSpor’un yıllardan beri büyüdüğünü ancak hükümetler tarafında hala yeterince büyük bir yere sahip olmadığının altını çiziyor.

“Ortalama bir eSporcunun hoşnut olmadığı bir durum bu. Eğer bir opera sanatçısıysanız, vize almanız gayet kolay. Yetkili merciler az çokta olsa bu kişileri anlıyor. Eğer bir Nobel ödülü kazandıysanız sizi bilebiliyorlar. Ama Suriyeli işsiz bir gençseniz ve ülkede güçlü bağlarınız yoksa vize almanız çok zor oluyor.”

Kararname şu an birkaç yasal zorlukla yüzleşiyor ve en sonunda ne olacağı belirsiz. Ancak bu belirsiz gelecek planlarını kaosa sürüklemeye yetiyor.

Adil “ScreaM” Benrlitom, EnVyUs’a Katıldı