2016 yılında düzenlenen, ülkemizin bize final heyecanı yaşattığı, hatta bununla yetinmeyip şampiyon olduğu TWC 2016 ile ilgili bir kriz, geçtiğimiz saatlerde patlak verdi.

Space Soldiers‘ın ve TWC 2016’da Türkiye takımının kadrosunda bulunan İsmailcan “XANTARES” Dörtkardeş’in Twitter üzerinden paylaştığı mesaj şu şekilde:

@XANTAREScsgo: “TWC 2016’da Türkiye takımı olarak birinci olduk, neredeyse iki yıl olacak. @DrAvailer @efragnet, bu SİZİN turnuvanız ve oyunculara paraları ödemek sizin sorumluluğunuz. Daha fazla beklemeyeceğim. Eğer Azubu ödeme yapamazsa oyunculara ödeme yapmaya söz vermiştiniz. Neler dönüyor?”

Türkiye milli takımımız, TWC 2016‘da Arjantin karşısında 2-1 kazanmıştı. Türkiye, bu sonuçla 50.000 dolarlık ödülün de sahibi olmuştu. Görünüşe göre, bu para, halen oyunculara ulaşabilmiş değil. Daha önce benzer durumlarda iflas vermeye kadar giden süreçleri görmüştük, bir benzerinin burada yaşanması durumunda ise oyuncularımızın mağduriyetinin (ki hali hazırda beklenilen iki yıl var) ne olacağı merak konusu.

Gelişmelerden sizi haberdar edeceğiz.