Espor temalı mekanların son zamanlardaki yükselişi Britanya Kolumbiyası merkezli Myesports Ventures şirketinin 2019 da açmayı planladığı 250 kişilik The Gaming Stadium ile Kanada’ya sıçramak üzere.

Yayınladıkları duyuruda, Myesports, The Gaming Stadium için topluluktan güç alacak bir mekan olarak bahsetti. Şirketin CEO’su Dan Cybak bu duyuruya “ Takımımız bu şehirde yıllardır turnuvalara katılan ve organize eden insanlardan oluştu. Esporun bütün yönleriyle ilgilenen bir ekip kurmuş bulunmaktayız.” sözlerini ekledi.

Yeni alanın kapasitesi 450 kişilik Blizzard Arena’nın kapasitesinin yalnızca yarısından biraz fazla olsa da şirketin Operasyon Direktörü Matthew Low, The Gaming Stadium’un en iyinin de iyisi oyunculara ve büyük organizasyonlara ev sahipliği yapmak için konsantre olacağını söyledi.

Low ayrıca “ Burada tüm yetenek seviyelerine uygun turnuvalar düzenleyerek ve yeteneklerini bir sonraki seviyeye çıkartmak isteyen oyunculara koçluk hizmeti sağlayarak geleceğin yeni harika oyuncularını yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Vancouver’ın Küçükler Ligi, Gençler Ligi, Ana Ligi kısacası esporla ilgili her şeyinin evi olacağız.” ifadelerini kullandı.

The Gaming Stadium büyük bir ana sahneye sahip olacak. Ayrıca bunun dışında kırktan fazla bilgisayara ve yayın ekipmanına sahip bir oyun alanı The Gaming Stadium’da espor severleri bekliyor olacak. Bunların yanı sıra Myesports Ventures diğer şirketlerin de bu tesisin etrafında iş yapabilmesi için bazı yöntemler düşünüyor.

Satış ve Pazarlama Departmanı Başkan Vekili Spiro Khouri “Bu yalnızca oyuncular için değil bu demografiğe ulaşmak isteyen şirketler için de harika bir fırsat olacak. Şimdiden birçok harika markayla anlaştık ve küçükten büyüğe tüm şirketlere partnerlik opsiyonları sunmaya devam ediyoruz.” diyerek projeden ne kadar umutlu olduğunu dile getirdi.