Riot Games Kore, League of Legends içerisindeki toksik oyuncu kitlesine, karşı yeni bir sistemi devreye sokmaya hazırlanıyor.

Kore’nin en büyük topluluk forumlarından birisi olan Inven’de, Riot Games Kore çalışanlarından birisi tarafından yapılan duyuruya göre, daha etkili bir sistem hazırlanıyor. Daha önce kullanılan raporlama sisteminin bazı sınırları olduğunu kabul eden Riot Games, “Yeni sistemin test süresi boyunca gerçek zamanlı olarak güncellenip düzeltileceğini” söylüyor. Ayrıca tüm hakaret ve tacize giren raporların çift katmanlı bir sistem üzerinden geçerek işleneceği belirtiliyor.

Riot tarafından geliştirilen yeni sistem “daha önce tespit edilemeyen taciz ve hakaret içeren konuşmaları” önleyecek tedbirler ile gelecek. Bu sayede 30 kat daha etkili bir sonuç alınması bekleniyor. Ayrıca cezaların raporun ardından gelen birkaç saatte, tahminen en geç 2 saat içerisinde uygulanması planlanıyor.

Duyuruda yazılanlara göre yeni sistemin ortaya çıkma sebebi, eski raporlama sisteminin işe yaramadığının söylenmesi. Yeni sistem özellikle “Riot’a yapılan raporların hiçbir faydası yok” şeklinde ayaklanan oyuncular için hazırlanmış. Riot Games Kore oyuncuların şikayetlerine uygun cezaları vaktinde vermedikleri için özür diliyor. Ayrıca yeni sistemin “devam eden bir çalışma” olduğunun unutulmaması gerektiğini, topluluk içerisindeki toksik kitlenin tamamını hemen temizlemenin henüz mümkün olmadığını da belirtiyorlar.

League of Legends’ın çeşitli ülkelerde farklı raporlama sistemleri üzerinden çalıştığını unutmamak gerek. Bu yüzden Kore’de devreye sokulacak olan yeni sistemin diğer ülkelerde kullanılmama ihtimali var.

Inven forumlarında Kore dilinde gönderilen duyuru Slingshot sitesi tarafından çevirilmiştir.