Kuzey Amerika’da aradığını bulamayan YellOwStaR Avrupa’daki evine geri döndü.

2015 Aralık ayında Bora “YellOwStaR” Kim’in Fnatic kadrosundan ayrıldığı duyurulmuştu. Değişik bir atmosfer tecrübe etmek istediğini söyleyen Kim, profesyonel kariyerinin çoğunu Fnatic kadrosunda geçirmişti. Aradan geçen zaman içinde ne olduysa oldu ve bugün onu tekrardan efsanevi turuncu siyah formayı giyerken görüyoruz.

2016 yılının şu ana kadarki zamanını Team SoloMid kadrosunda, Kuzey Amerika Bahar Şampiyonluk Serisi’nde geçiren YellOwStaR, aslında kadrosu sadece kağıt üstünde iyi gözüken bir takımın üyesiydi. Takıma yeni katılan alt koridor oyuncuları “YellOwStaR” ve Yiliang “Doublelift” Peng, TSM kadrosuna, 2015 Kuzey Amerika LCS‘inde ellerinden alınan birinciliği geri kazanmak için katıldılar. Ama işler planlandığı gibi gitmedi.

Bahar Şampiyonası’nda zorlanan TSM, takım içi sinerjiden yoksun oyunlar sergiledi. Bunun nedeni eski takımlarında karar merci rolüne bürünmüş 3 ayrı oyuncunun bir kadroda birlikte oynamaya çalışması olabilir. Hatta bir noktada TSM’in playoff kontenjanı bile kazanamayacağı söyleniyordu. Neyse ki son kontenjanı kazanıp playoff’a kalmayı başardılar.

Playoff’lar sırasında TSM, Kuzey Amerika’nın en iyi iki takımıyla, Cloud9 ve Immortals ile karşılaştı. TSM’in C9’ı kolaylıkla yenebileceğini düşünmek mantıklı gelse de, asıl şaşırtıcı olan, sezon boyunca sadece bir maç kaybeden Immortals’ı 3-0‘lık bir skorla geçmeleri oldu. Ne yazık ki bu heyecanlı ilerleyişleri CLG’nin şampiyonayı 3-2‘lik bir skorla kazanmasına kadar sürdü.

yellowstar tsm

Fnatic’in hikayesi de bir bakıma TSM’inkine benziyor. 2016 Avrupa LCS‘i süresince ortalama performans gösteren Fnatic, playoff kontenjanını zar zor garantilemişti. Avrupa’daki en iyi 3 takım arasında gösterilen Team Vitality‘e karşı oynarken dominant bir performans gösteren Fnatic, yarı finallerde G2 Esports takımına yenildi. Fnatic’in sorununun alt koridordaki sinerji eksikliği olduğu aşikardı. Avrupa’nın en iyi saldırı gücü taşıyıcılarından olan Martin “Rekkles” Larsson, Fnatic’e döndükten sonra 2016 Bahar Şampiyonası’nda 2 farklı destek oyuncusu ile oynamak zorunda kalmıştı.

YellOwStaR’ın Fnatic’e dönüşü hem TSM hem de Fnatic için kazanç sağlayabilir. TSM, mevcut kadrosuyla en iyi sinerjiyi gösterecek destek oyuncularını deneyebilir ve Fnatic ise sevgili karar merci saldırı gücü taşıyıcısını kadrosunda geri görecek. İki taraf için de olumlu bir durum. Kadrolarda yaşanan bu değişikliklerin yararlarını önümüzdeki turnuvalarda görebileceğiz.