TWC 2016’nın ilk günü maçları bugün oynandı. Günü müthiş sonuçlarla kapatan milli takımımızın maçlarının ayrıntılı incelemesini sizler için yaptık.

Fransa vs 16 Türkiye 

Günün en zor ve turnuvanın ilk maçı Fransa maçı oldu. Veto sürecinde Nuke, Cache, Mirage haritalarını takımımız, Train, Overpass, Dust2 haritalarını da Fransa eledi. Cobblestone’da oynanan maça Anti-Terörist olarak başlayan takımımız ilk yarıda 11-4 gibi bir skorla adeta içimizi rahatlatırken, sonrasında dengeli oyunu ile Türkiye maçı 16-9 kazandı. Çağatay ‘DESPE‘ Sedef’in 28-12 skorla MVP olduğu bu galibiyetle beraber değiştirilen Fransa kadrosuna karşı güzel bir galibiyet almış olduk.
trfr

Danimarka 12 vs 16 Türkiye 

Saat 15:00’da başlayan maç, günün en sürpriz maçlarından biri oldu. Veto sürecinde Nuke, Train ve Overpass haritalarını engelleyen takımımız, Danimarka’nın Mirage, Overpass ve Cache engellemesi ile ikinci maçını da Cobblestone’da oynadı. İlk yarının 7-8 gibi yakın bir skorla bitmesi sonucunda ikinci yarının sonlarına doğru Danimarka’nın direncini kıran milli takımımız Danimarka’yı 16-12 mağlup etti. Maçın MVP’si Can ‘XANTARES’ Dörtkardeş 35-18 skorla oynarken Danimarka takımının en iyi oyuncusu ise 21-20 skorla Marco ‘Snappi’ Pfeiffer oldu.

dentur

Tunus 3 vs 16 Türkiye 

Günün son maçı ise kardeş ülke Tunus ile oldu. Rekabetçi ortamda çok göremediğimiz, espor kavramına yeni olan takımlardan olan Tunus takımı veto sürecinde haklarını Nuke, Cobblestone ve Train haritalarından yana kullanırken milli takımımız Overpass, Cache ve Dust2 haritalarını yasakladı. Kalan son harita Mirage’da oynanan maçı ilk yarı 13-2 üstün bitiren Türkiye ikinci yarıda da hiç zorlanmadan Tunus’a karşı galip geldi. 21-5 skorla maçın MVP’si Çağatay ‘DESPE’ Sedef olurken Tunus takımında ise ölüm/öldürme oranı 1.0’dan yüksek oyuncu olmamakla beraber en iyi oyuncusu Ben-Amor ‘krumpze’ Karim oldu.

Böylelikle TWC’de bayrak astırma maceramızdaki ilk günümüzden alnımızın akıyla çıkmış olduk. İkinci gün maçlarında millilerimize şans diliyoruz.