Twitch, geçtiğimiz günlerde blog’unda yayınladığı yazı ile kullanıcılarına IRL, Mobil Yayın özelliğini ve güncellenmiş topluluk ilkelerini sundu.

Sadece oyun yayınlarından fazlasını sunan ünlü platform, kullanıcı ve yayıncıların bu tecrübesini geliştirmek adına değişiklikler yapmaya devam ediyor.

Twitch, vlog’ların canlı yayını denebilecek IRL’i kategorileri arasına ekleyerek, takipçileriyle sohbet etmek, oyun dışında paylaşım yapmak isteyen yayıncıları ve bu tarz yayınları takip etmek isteyen kullanıcıları bir çatı altına toplamayı planlıyor. IRL Kategorisi altında Mobil Yayın’a da olanak sağlayacak olan platform, yayıncıların takipçilerinden kopmamasını sağlıyor.

Bunların yanı sıra, yeni eklenen kategorilerle beraber kullanım sadeliğini artıran Twitch’te, yayınların içerik sınırlamaları kaldırılıyor.

Twitch Türkiye Partnerlik Yöneticisi Çisil Çakır tarafından yayınlanan gönderinin tam metni şu şekilde;

“Günümüzde Twitch canlı olarak oyun oynamanın paylaşılmasından çok daha fazlasıdır. Halen oyun kültüründen güç alıyor olsa da Twitch artık, hem oyuncu hem de oyuncu olmayan, tutkulu her türden insanlara ve topluluklara yönelik bir sosyal video platformuna dönüştü. Geri bildirimlerinizden yola çıkarak, hayatınıza dair daha fazla paylaşımda bulunmanıza yardımcı olacak iki yeni özelliği kullanıma sokuyor ve günümüz topluluğunun platformumuzu kullanma yöntemlerini karşılayacak şekilde ilkelerimizi güncelliyoruz.

IRL — Düşüncelerinizi, Fikirlerinizi ve Günlük Hayatın İçinden Dilediğinizi Paylaşın

Bugün kullanıma giren yeni içerik kategorisinin adı IRL’dir. Topluluğunuzla sohbet etmenize ve günlük hayatınızı, düşüncelerinizi, fikirlerinizi ve duygularınızı paylaşmanıza olanak sağlaması için özel olarak tasarlanmıştır. Tıpkı vlog gibi, artık birçok tarzda seyircilerinizle etkileşime geçebilirsiniz; canlı veya kayıtlı, hatta oyun oynamaksınız bile olabilir. Buna, izleyicilerle deneyimlerinizin ve etkinliklerinizin canlı veya ön kayıtlı videolar vasıtasıyla paylaşılması da dahildir. İlgilendiğiniz her şey böyle bir yayının konusu olabilir. Daha fazla ayrıntı için, SSS metnimizi kontrol edin.

Mobil Yayın — Hareket Halindeyken Canlı Video Paylaşın

Önümüzdeki yıl, Twitch mobil uygulamasından doğrudan yayını kullanıma sokacağız. Bu özellik, bilgisayarınızdan uzakta olduğunuz zamanlarda bile topluluğunuzla bağlantıda kalabilmeniz için tasarlandı. Gamescom’da fuar katında dolaşırken yayın mı yapmak istiyorsunuz? İşte buyurun! Mobil yayın kullanıma açıldığında, olağan olarak IRL kategorisine dahil olacak. Bu özeliğin test edilmesinde bizlere yardımcı olmak isterseniz, kapalı betaya eklenme şansı yakalamak için lütfen bu formu doldurun.

Topluluğumuz İçin Güncellenmiş İlkeler

Yukarıdaki özelliklerle uyumlu hale gelmesi ve oyun dışı içerik paylaşımı yapmayı arzulayan kullanıcıları desteklemeye yardımcı olmak üzere tüm kullanıcıları karşılamak için ilkelerimizi sadeleştiriyor ve güncelliyoruz.

Twitch’in doğuşundan beri, platformumuzda izin verdiğimiz içerik türlerini sınırlandıran bir takım, eski adıyla Davranış Kuralları, güncel adıyla Topluluk İlkeleri uyguladık. Başlarda yalnızca oyun içeriklerine izin veriyorduk. Daha sonra, topluluğumuzdan gelen geri bildirimlerin etkisiyle ilk olarak Müzik içeriği, ardından Kreatif dahil oldu ve bunları Sosyal Yemek ve diğer kategoriler takip etti. Günümüzde hem oyun üzerine hem de oyun dışı çeşitli içerik kategorileriyle zengin bir topluluğa sahibiz.

Platformumuz zaman içinde tutkumuzu yansıtacak şekilde geliştiğinden, özlerindeki uygulanma amaçlarını koruyarak ilkelerimizi yenilemeye karar verdik. Şu andan itibaren bir şeye özgü olmayan içeriklere dair tüm sınırlandırmaları kaldırıyoruz. Tüm içerik üreticileri ister oyun, ister oyun dışı videolarını Twitch’te paylaşabilirler, tek dikkat etmeniz gereken şey içeriğinizin kategorisini doğru bir şekilde seçmek olacaktır.

IRL hakkında sorularınız varsa lütfen öncelikle SSS metnimizi kontrol edin. O listeyi düzenli olarak güncelliyoruz. Her türlü ekstra geri bildirim IRL forumumuza eklenebilir.”