Twitch, yeni TwitchCon Elçi programını, Geliştirici Günün geri gelmesi, TwitchCon Bağış Plazası ve diğer TwitchCon 2018 etkinlikleriyle ilgili bilgileri bizlerle paylaştı.

Sosyal video servisi olan Twitch bugün TwitchCon 2018 biletlerinin twitchcon.com/tickets adresinde açığa çıktığını açıkladı. TwitchCon 26-28 Ekim tarihlerinde San Jose McEnery Toplantı Salonunda yapılacak. Birçok içerik üreticisinin, hayranlarının, moderatörlerin ve diğer topluluk markalarının katılacağı etkinliğe ilgi büyük.

Pazarlama Müdürü Kate Jhaveri: “TwitchCon, oyun geliştirme ve dizayn, cosplay, oyunları hızlı bitirme, espor, bağış toplama ve benzeri birçok topluluğun bir araya gelip kutlama yaptığı bir etkinlik. Aynı zamanda eskiden yapılan bazı programları (GDQ Express ve Elçi Programı) geliştirip katılımcılara yeniliklerle katılımcılara sunuyoruz. Yayıncı olun, hayran olur veya daha büyük bir endüstrinin parçası olun eğer Twitch sizlerin hayatındaysa TwitchCon sizlerin büyük aile buluşması oluyor.”

TwitchCon 2018’de sizleri bekleyen aktiviteler ve deneyimler şu şekilde:

TwitchCon Elçi Programı: TwitchCon’u özel yapan şey bütün farklı toplulukları bir araya toplayabildiği bir etkinlik olması. Değişik ve farklı yeteneklerin göz önüne çıkartmak için Twitch, Elçi Programını bizlere sunuyor. 15 Twitch partnerinden oluşan elçiler TwitchCon boyunca birçok etkinlikte katılımcılarla birlikte olacak. Bu etkinlikler ise paneller, sahne içerikleri, tanışma ve daha fazlasını içeriyor. Katılımcılara elçilerin hikayelerini ve yeni kazandıkları yetenekler ile farklı görüşleri dinlemelerini öneriliyor. TwitchCon 2018 elçileri ise: Avajaijai, Data_Dave, DeejayKnight, DistractedElf, djarii, Elspeth, EXBC, Gibson, pokimane, Sequisha, Skybilz, ThatBronzeGirl, UmiNoKaiju, Wish, ve Xmiramira.

Sanatçı Sokağı: Eski üretici köşesi artık sanatçılara yaptıklarını insanlara gösterip satış yapabilecekleri hale dönüştürülüyor. Üretim yapan yayıncılar burada ürünlerini sergiletip satabiliyorlar ve hala yer için başvuru yapabiliyorsunuz.

TwitchCon Cosplay Yarışması: Cosplay yarışması geri dönüyor ve dikim, zırh, destansı ve efekt kategorilerinde yarışma imkanı sunuyor. Ödül havuzu ise 70.000 dolardan fazla.

Paneller ve Konuşmalar: TwitchCon eğitici ve eğlendirici panelleri birçok paneli her sene katılımcılarına sunuyor. Panel içeriği oluşturmak isteyen içerik üreticileri 16 temmuza kadar kayıt yaptırabiliyor.

Expo Katı: TwitchCon Expo katı katılımcılara son çıkan oyunları ve ürünleri alanda deneme imkanı sunuyor ve her geçen yıl bu ürünlerin sayısı artıyor.

TwitchCon Bağış Plazası: Tiltify partnerliği ile düzenlenen etkinlik şov katında 10’dan fazla yardım kuruluşuna bağış imkanı sunuyor. TwitchCon Bağış Dekatlonu aynı zamanda 150’den fazla yayıncıyla bu bağış etkinliğine farklı yayınlarla destek olacak. 2017’de 117.000 dolardan fazla para toplanan etkinliğin bu sene daha başarılı olması bekleniyor. Ek bilgilere Tiltify’nin blog’undan ulaşabilirsiniz.

Games Done Quick (Oyunları Hızlı Bitirme): GDQ yeni etkinliği GDQ Express’i TwitchCon’da bizlere sunacak. 50 saat sürecek hızlı bitirme maratonu TwitchCon Charity Plaza’da gerçekleşecek ve ek bağış toplayacak. Katılmak istiyorsanız 8 Temmuz – 14 Temmuz arasında kaydınızı yaptırabilirsiniz.

Geliştirici Günü: Yılda 2 kere yapılan geliştirici günleri TwitchCon 2018’de 25 Ekim günü bizlerle olacak. Geliştiriciler ve endüstri liderleri bir araya gelip katılımcılara en iyi yolla nasıl interaktif, paylaşılan ve gerçek zamanlı deneyim nasıl oluşturulur bizlere aktaracak. Aynı zamanda Twitch ile oyun birleşimi, Eklentiler ve daha fazlası bizlerle. Daha fazlası ve bilet için Geliştirici Günü sitesini ziyaret edebilirsiniz.