All Party Parliamentary Group (APPG), Ukie ve Intel Birleşik Krallık parlamentosunda espor etkinliği düzenleyecek.

İngiltere video oyun endüstrisi meslek örgütü Ukie, APPG ve Intel ile 29 Ekim’de  düzenleyecekleri Birleşik Krallık parlamentosu espor etkinliği ile bir ilke imza atıyor. Espor dünyasının tanınmış isimleri, markalar, eğitmenler ve endüstri liderlerin katılımcıları ülkedeki espor endüstrisi hakkında eğitecekler. Dünya çapında turnuvalar düzenleyen ESL ve British Esports Association (İngiliz Espor Birliği) etkinlikte stant açacak.

Ukie Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Jo Twist Obe şunları aktardı: “Espor dünyada en hızlı büyüyen sektörlerden biri. Etkinlik bizlere politikacılara ve politika belirleyicilere sektörün ne kadar büyük olduğunu anlatmada yardım sağlayacak. Aynı zamanda Birleşik Krallık için sunduğu yeni iş imkânlarını, yerel ekonomi büyümesi, turizm, yeni yeteneklerin gelişimi ve kariyerleri gibi imkânları sunacak.”

Üst düzey parlamento üyeleri, bakanlar, kamu çalışanları ve diğer politika belirleyenlerinin katılımı ve bazılarının toplantıda konuşması beklenmekte. APPG buna benzer bir etkinliği spor endüstrisi için düzenlemişti ve British Esports Association’da katılmıştı.