Riot Games katı kurallardan taviz vermiyor. Disiplinsiz davranan iki oyuncu daha vadiye uzun bir süre elveda diyecek.

Geçtiğimiz günlerde League of Legends topluluğunda bir konu konuşuyordu. Çilekler oyuncusu Rawbin ve HWA oyuncusu Marshall oyun içinde birbirleriyle tartışmaya başlamışlardı. Riot Games bu davranışı cezasız bırakmadı. İki oyuncu da uzun bir süre vadide profesyonel olarak boy gösteremeyecek.

Oyuncular: Yiğit “Marshall” Kırdök, Robin “Rawbin IV” Eggenberger

Karar Tarihi: 1 Eylül 2016

Karar: Men cezası

 

İlgili Açıklama ve karar

HWA Gaming bünyesinde bulunan Yiğit “Kırdök” Marshall ve ÇİLEKLER takımının sözleşmeli oyuncusu olan Robin “Rawbin IV” Eggenberger, dereceli oyunlar sırasında sergiledikleri davranışlarla, bağlı bulundukları Şampiyonluk Ligi’nin kurallarını ihlal etmiştir.

Şampiyonluk Ligi olarak, profesyonel oyuncuların hem oyun içinde hem de oyun dışında örnek davranışlarda bulunmasını beklemekteyiz. Bu sebeple, aşırı derecede sportmenliğe aykırı tutumlar sergileyen iki oyuncunun, Riot Games tarafından düzenlenen tüm resmi espor organizasyonlarından belirli bir süre men edilmesine karar verilmiştir.

 

Konuyla Alakalı Kurallar

Aşırı derecede sportmenliğe aykırı tutum: Aşırı derecede uygun olmayan davranışın bir kere sergilenmesi. Örneğin: Muteber ölüm tehditleri, fiziksel şiddet, aşırı derecede fanatiklik veya kişi/bir grup kişiye karşı kötü niyetli söylemde bulunmak.

Espor Küresel Ceza Listesi için buraya tıklayabilirsiniz. 

 

Uygulanmasına Karar Verilen Ceza: Marshall

Yiğit “Marshall” Kırdök, bugünden itibaren geçerli olmak üzere 30 Haziran 2017 tarihine kadar hiçbir espor takımının resmi üyesi (oyuncu, koç, menajer, takım sahibi vb.) olamaz ve Riot Games tarafından düzenlenen hiçbir resmi espor organizasyonuna takım üyesi olarak katılamaz.

Uygulanmasına Karar Verilen Ceza: Rawbin IV

Robin “Rawbin IV” Eggenberger, bugünden itibaren geçerli olmak üzere 31 Mart 2017 tarihine kadar hiçbir espor takımının resmi üyesi (oyuncu, koç, menajer, takım sahibi vb.) olamaz ve Riot Games tarafından düzenlenen hiçbir resmi espor organizasyonuna takım üyesi olarak katılamaz.