Blizzard basın kiti sayfasında bulunan resim klasörü altında Valeera’ya ait bir görsel sekmesi açılması, Heroes of the Storm tutkunlarına sürpriz bir karakterin gelebileceğini gösteriyor.

Bilmeyenler için Blizzard basın merkezinde içerik üreticileri için resmi ekran görsellerini ve buna benzer materyalleri bizlere sunuyor. Yüksek çözünürlükte görsele ihtiyaç duyan kullanıcıların ve basın mensuplarının ilk durağı genelde burası oluyor. Son eklenen Valeera Screenshots klasörü, Valeera’nın Heroes of the Storm’a gelebileceğini gösteriyor.

Bir hata sonucu gösterilen bu klasörün içeriği daha belli değil ancak ilerleyen günlerde Heroes of the Storm oyuncularının tam bir suikastçı karaktere sahip olabileceğini gösteriyor.

World of Warcraft’tan akıllarımıza sinen bu suikastçı Nexus’ta nasıl bir oynanış sunacak kesin bir bilgi yok ancak üretilen birkaç konsepti sizinle paylaşalım.

  1. Tam anlamıyla bir gizlilik. Starcraft karakterlerinin gizliliği gibi onları yarı görünebilir kılan bir gizlilik yerine daha yavaş hareket edebileceğiniz ama tam anlamıyla gizlenebileceksiniz.
  2. Daha çok tek başına hareket eden karakterler üstünde baskı kurabilecek bir yapı olabilir.
  3. World of Warcraftta tüm suikastçilerin kullandığı zehirlerin bir kısmı olabilir. Ekstra özellikler ekleyerek farklı bir oynanış sunabilir.
  4. Valeera’nın fiziksel hasar vuran bir karakter olacağı gözüküyor. Ancak gizlilik ve yakın mesafeye girmesi onu çok kırılgan yapabilir.
  5. World of Warcrafttaki Rogue’lardan esinlenirse 3 farklı başlangıç seçenekleri sunulabilir. WoW’da Rogue’lar (Combat, Assassin, Subtlety olarak ayrılıyor.)
  • Combat seçilirse takım savaşlarında daha güçlü olabilecekken -belki yakınındaki karakterlerden alacağı veya yakınında daha fazla düşman olacakken alabileceği ek bir buff olacak.- tek hedefe anlık hasarı fazla olamayacak.
  • Assassin olursa tek anlık hasarı yüksek olurken takım savaşlarında fazla efektif olamayacak. Kırılganlıkla birleşince profesyonel oyuncular için güzel ve zor bir oynanış sunabilir.
  • Subtlety seçilirse görünmezlik özellikleri daha yatkın özellikleri daha güçlenebilir. Rakipleri CC’ye sokup onların bir takım savaşında kaçmamalarını sağlamak ya da daha geç bu savaşı başlatmaya zorlamak onun uzmanlık alanı olabilir.

Yukarıda yazılanlar internetten toplanmış ve bir kısmı benim yorumuma dayanmış olsa da Valeera’nın güçlü bir kahraman olacağını bekliyoruz.