Los Angeles’ta yapılacak Summit 5 LAN organizasyonuna Virtus.Pro yerine Ad Finem takımının katılmasına karar verildi. VP, Ad Finem ile oynadıkları Avrupa Elemeleri Büyük Finali‘nde, serinin dördüncü maçında Vega Squadron‘un oyuncusu olan Vladimir “No[o]ne” Minenko’yu oynattıklarını itiraf etti. Turnuva yöneticilerine haber vermeden yapılan bu hareket yüzünden turnuvadan çekilmek zorunda kalan VP, Twitter üzerinden çeşitli bildirimler ile takipçilerine olayı aktardı.

29 Mayıs günü oynanan Büyük Final’de Virtus.Pro ile Ad Finem karşılaşmıştı. Serinin üçüncü maçında VP oyuncularından Ilya “ALOHADANCE” Korobkin’in interneti kopmuş ve oyun 15 dakikadan fazla durmuştu. 10 dakika kuralı sonunda VP ekstra 2 dakika daha istemiş, ALOHADANCE’nin internet kafeye gidip maça bağlanmak için zamana gerek duyduğunu bildirmişti.

VP code game 3_summit_5

Ad Finem yedek zaman haklarını kullanıp Virtus.Pro’ya yardım etmiş, ancak 20 dakika sonunda Aloha oyuna dönmeyince, VP maça 4 kişi devam etmek zorunda kalmış ve oyunu Yunan oyuncular kazanıp, seride 2-1 öne geçmişti.

Serinin dördüncü maçının başında ise VP, Aloha’nın internetinin geri geldiğini, maça normal olarak devam edebileceklerini bildirmişti. Hatta “ALOHADANCE” kendi twitteri üzerinden de internetinin çalıştığına dair bir tweet atmıştı.

VP maçta Juggernaut seçmiş ve seriyi kader maçı olan beşinci maça taşımıştı. Oyun ilerler iken maçı izleyen taraftarlar içinde alevlenen muhabbet, çok katılım alan bir reddit konusu oluvermiş, tartışılan şey ise Juggernaut için “Aloha” tarafından tercih edilen ilginç eşya seçimleri olmuş, ve teleport scroll’un bulunduğu slot’un farklılığı, atanmış tuşların da farklı olabileceğine işaret ettiği için, herkes bir anda şüphe duymaya başlamıştı. Acaba oynayan gerçekten “ALOHADANCE” miydi?

Üçüncü oyunda ALOHADANCE'in kullandığı TP envanter slotu.
Üçüncü oyunda ALOHADANCE’in kullandığı TP’nin yer aldığı slot.
jugger TP_summit_5
Dördüncü oyunda ALOHADANCE’in kullandığı TP’nin yer aldığı slot.

Geçtiğimiz gece Virtus.Pro konu ile ilgili resmi bir açıklama yayınladı, ve turnuva kurallarını ihlal ettikleri için Summit 5’ten çekildiklerini açıkladı. CEO Anton Cherepennikov ise twitter üzerinden yayınladığı bildiride, taraftarlarından, BTS’ten, rakiplerinden ve Dota 2 topluluğundan özür diledi. Ve turnuvaya bu şekilde devam edemeyeceklerini söyledi.

Beyond The Summit ise Twitter aracılığıyla Ad Finem’in VP’den boşalan kontenjan ile Summit 5 LAN organizasyonuna Avrupa elemelerini geçmiş takım olarak katılacağını açıkladı.