Team Vitality, CS:GO’nun DreamHack Open Atlanta etkinliğinde şampiyon olarak ilk CS:GO şampiyonluğunu kazandı.

Nathan “NBK” Schmitt ve ekibi, Rogue ve compLexity gibi Kuzey Amerika rakiplerini eledi ve başarıya ulaştı. Bütün mücadele boyunca en dikkat çeken isim ise ekibin 18 yaşındaki oyuncusu Mathieu “ZywOo” Herbaut oldu.

Ghost Gaming’le oynadıkları maçı yakın skorla kaybettikten sonra, Vitality grup etabını 4-1 galibiyet-mağlubiyet skoru ile bitirdi. Takım, eleme aşamasında ise önce Fragsters‘i (Dust 16-7 ve Cache 16-10) sonrasında Rogue Gaming‘i (Nuke 16-6 ve Overpass 16-10), 2-0’lık skorlar ile geçti.

Yarı finallerde, Vitality, coL’e karşı ilk harita olan Dust 2’yi 16-12 kaybetse de, Train (16-6) ve Nuke (16-8) haritalarında iyi performans göstererek bu aşamada 2-1 galip geldi. Günün ismi ZywOo ise galibiyet getiren iki haritada da 31 kill alarak takımının Luminosity Gaming karşısında Finale çıkmasında büyük rol oynadı.

Etkinliğin finali ise Vitality’nin Luminosity üzerindeki müthiş baskısı ile sonuçlandı. Mirage (16-4) ve Overpass (16-6) haritalarında neredeyse hiç zorlanmadan galip gelen takımda, ZywOo iki haritada da 24 kill aldı. Genç oyuncu HLTV’den 2 üzerinden 1.49 maç notu aldı.

Takımda üst düzey yetenek bulunmamasına rağmen gelen bu şampiyonluk, Fransız ekip için oldukça önemli. Çevrimdışı etkinlikte sağladıkları bu başarıyı devam ettirmeleri halinde -özellikle ZywOo’nun bu performansını sürdürmesiyle-, ekibin önünde alabilecekleri bir çok başarı var.