West Ham United takımının FIFA 16 ekibinde oynayan eSpor oyuncusu Sean “Dragonn” Allen, sahtekarlıkla suçlanıyor. Allen’ın, kendisi gibi bir FIFA 16 oyuncusuna karşı, “para karşılığı maç” sahtekarlığı yaptığı iddia ediliyor.

Şu anda dünya FIFA 16 sıralamasında ikinci sırada olan Allen, iddiaya göre geçtiğimiz hafta Dani Hagebeuk isimli oyuncu ile gerçekleştirdiği maçı 2-1 kaybediyor. Oyun “para karşılığı maç” şeklinde oynandığından, kaybeden taraf olan Allen’ın rakibine ödeme yapması gerekiyor. Fakat West Ham’lı oyuncu, ödeme yapmayı reddediyor. Hagebeuk olayı Facebook’da duyuruyor. Hagebeuk’un duyurusuna ekli olan ekran görüntüleri, Allen karşısında 3 oyundan 2 tanesini kazandığını kanıtlar nitelikte. Paylaştığı mesajda ise şu cümleler yer alıyor: “Gerçekten hayal kırıklığına uğradım. Ayrıca yaptığının oldukça saçma olduğunu düşünüyorum. Sonuçta West Ham gibi büyük bir kulübün adına oynama fırsatı yakalamak oldukça zor. Umarım herkes bu mesajı paylaşır. Onun yaptığı sahtekarlığın yanına kalmasını istemiyorum.”

Sean Allen ise bu suçlamalar karşısında Twitter hesabından “Her hikayenin iki tarafı vardır.” cevabını verdi. Bunun dışında elle tutulabilir bir açıklama yapmamış olsa da, “doğru zaman geldiğinde” hikayenin diğer tarafını da anlatacağını belirtti.

Birkaç ay önce gerçekleşen “FIFA Interactive World Cup” turnuvasında Allen’ı yenerek, en iyi FIFA 16 oyuncusu ünvanını alan Mohamad Al-Bacha da konuya Twitter üzerinden dahil oldu. Allen’a doğrudan tweet atan oyuncu, “Lütfen dostuma borcun olan 100£ parayı öde. Beni konuşmaların resimlerini ortaya çıkarmak zorunda bırakma.” dedi.

Kaynak: http://esportsobserver.com/west-ham-united-fifa-player-accused-play-cash-scam/