Riot Games yaptığı açıklama ile oyuncular arasında düzeni sağlayacak sistemin çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

Özetle: Avrupa ve Amerika Sunucularında denemesi süren sistem, şimdi de Türkiye, Rusya, Brezilya, Latin Amerika ve Kore sunucularında deneme sürecine girdi. Raporlarınız sistemin küfür, hakaret, homofobi, ırkçılık, cinsiyet ayrımcılığı ve ölüm tehdidi gibi sözlü tacizleri hemen fark edip anında cezalandırmasına yardımcı olacak.

Olumsuz davranışlara gerçekleşir gerçekleşmez bildirim vermenin (örneğin küfür yüzünden rapor edilen bir oyuncuya derhal bu davranışının fark edildiğini ve onaylanmadığını bildiren bir mesaj göndermenin), bu davranışların düzeltilme şansını arttırdığını biliyoruz. Bunu göz önünde bulundurarak; düzelmeye en çok ihtiyaç duyan oyunculara yerine getirebilecekleri uyarılar ve uygun cezalar veren bir anında bildirim sistemi geliştirmekteyiz. Gelecekte bu sistem anında ödüllendirme de yapacak, ama şimdilik uyarı ve ceza konularında yoğunlaştık.

Avrupa ve Amerika’da denemesine başlanan bu sistem, şimdi de Türkiye, Rusya, Brezilya, Latin Amerika ve Kore sunucularında deneme sürecine girdi. Sistem; oyuncuların olumsuz davranışlarını inceleyip düzeltmesine yardımcı olacak rapor kartları (olumsuz davranışın kanıtını ve buna uygun cezayı gösteren bildirimler) gösterecek. Raporlarınız sistemin küfür, hakaret, homofobi, ırkçılık, cinsiyet ayrımcılığı ve ölüm tehdidi gibi sözlü tacizleri hemen fark edip cezalandırmasına yardımcı olacak. Bu sözlü tacizler, oyunun bitmesini takip eden 15 dakika içinde iki haftalık ya da kalıcı uzaklaştırmalarla cezalandıracak. Sistem şöyle işleyecek:

  • Olumsuz davranışlar sergileyen oyuncunun takım arkadaşları veya rakipleri oyuncuyu rapor edecek.
  • Sistem bu raporların gerçek olduğundan emin olmak için doğrulama işlemi yapacak.
  • Sistem vakayı inceleyecek ve davranışın, topluluğun davranış standartlarına göre cezayı hak edip etmediğine karar verecek.
  • Sistem e-posta ile olumsuz davranışta bulunan oyuncuya bir rapor kartı gönderecek. Kartta ceza gerektiren davranışın yaşandığı sohbetin kayıtları ve bu davranışın gerektirdiği ceza bulunacak (sohbetteki diğer oyuncuların adları silinecek).
  • Ceza alan oyuncuyu rapor eden oyunculara bu konu hakkında bildirim gidecek.

Oyuncu Davranışları ekibimiz, sistemin bakacağı ilk birkaç bin vakayı ve verilen cezaları bizzat inceleyecek. Deneme sorunsuz tamamlanırsa, anında bildirim sistemi planlanan tüm özellikleri ile kısa süre içinde tüm sunucularda devreye girecek. Kısacası bu süreçte sistem gelen raporlara göre işlem ve gözlem yapmaya başlayacak.

Yukarıda da bahsetmiş olduğumuz üzere, bu denemeler anında bildirim döneminin başlangıcı. Güncellemeler, sistemin daha çok davranış düzeltme ve cezalandırma sorumluluğu üstlenmesine, hatta zaman içinde olumlu davranışları ödüllendirmesine olanak tanıyacak. Gelecekte hedeflediğimiz bazı şeyleri özetleyecek olursak:

  • Oyun içi reform kartları
  • Sohbet ve dereceli kısıtlamalarında iyileştirmeler
  • Kasıtlı besleme gibi olumsuz davranışların tanınmasını sağlayacak güncellemeler
  • Olumlu davranışlar karşılığında verilen takdirleri ve ödülleri algılayabilme

Sorularınızı yorum olarak bırakabilirsiniz. Bir süre sonra oyuncu davranışları hakkındaki hedeflerimiz ve Tribunal hakkındaki planlarımızla karşınızda olacağız.