13 Ocak’ta ilk olarak Kuzey Amerika ve Türkiye sunucularında denenecek uygulama ”mid or feed”,”mid kilitledi trollücem hüehüe” diyenlere karşı sizi bayağı bir koruyacağa benziyor.

Evet Takım Kurucu vardı. O geldiğinde de bu kadar sevinmiştik sonunda bitecek diye. Ama herkes kalitesiz oyun oynamaya niyetli olunca Takım Kurucu’da bir oyun bulması yaklaşık 15 dakikayı buluyor..

Bu sistemin farkı ise Riot‘un bunu zoraki kılacak olması ki bu güzel bir şey. Önce açık beta sonrasında Normal Kapalı Seçim’de oyunculara sunulacak. 2016 sezonunda ise Dereceli ve Kapalı Seçim için de gelecek. Peki bu sistem nasıl işleyecek?

1

Yukarıda gördüğünüz görselde ”Primary” ve ”Secondary” seçenekleri var. Burada ilk ve ikinci tercihinizi seçeceksiniz. Orta koridorda çok iyisiniz ama destek rolünde de fena oynamıyorsanız ilk seçeneğe orta koridoru ikinciye de desteği seçeceksiniz. Sağım öldürür solum süründürür mantığı gibi.

3

Şampiyon, rün ve sihirdar büyülerini seçme ekranı ise bu şekilde. Şu bilgiyi de söyleyeyim şampiyon yasaklamayı artık tek kişi yapmayacak. Son üç sırada olan oyuncular birer tane şampiyon yasaklama hakkına sahip olacak. İlk iki sıradaki oyuncular ise ”Primary” yani ilk tercih ettiği rolü oynayacak. Hem bütün roller kavgasız gürültüsüz seçilecek hemde sadece bir kişinin korktuğu şampiyonlar banlanmayacak. Yaptığınız seçimleri ve rollerinizi karşı taraf göremeyecek.

Bu sistemin oyuna büyük bir denge getireceği aşikar. Açık betada yada sıralı seçimde ne kadar oynanır bilinmez fakat kapalı seçimde ve derecelide geldiği zaman oyunların kalitesinin büyük ölçüde artacağını düşünmekteyim.

Diğer ekran görüntüleri;
24 5