Bu hafta içerisinde Heroes of the Storm’a  5 adet önemli yenilik eklenecek. Bu yazıda Herolar arasındaki güç dengesizliği, oyunda bulunan hataların düzeltilmesi gibi haberler değilde daha farklı olan ve yeni eklenecek özelliklere bakacağız. Çok uzatmadan yeni özelliklere geçelim.

Yapay Zeka


Bildiğimiz üzere Heroes of the Storm’da yapay zeka kullanımı konusunda hatalar bulunuyor. Oyunda iki çeşit yapay zeka sorunu var. Birincisi petlerin kontrolü ve ünitelerin sorunları (Örnek olarak Rexxar’ın peti olan Misha’nın atak yaptığı zaman tuhaf hareketler yapması vb.). İkincisi ise bildiğiniz üzere oyundan birisi ayrıldığı zaman yerine bir bot geçiyordu ve bu bot skillerini yükseltmelerini rastgele yapıyordu.

İlk problem halen çözüme ulaşmış değil fakat ikinci problem bu yama ile artık düzeltilecek.Artık oyuncu oyundan ayrıldıktan sonra kontrole geçen bot skill geliştirmelerini önceki geliştirilen yeteneklere göre yükseltecek.

Oyun Yükleme Ekranı


tKc6IRf

Oyun yükleme ekranlarına gelecek yenilik ile artık yükleme ekranlarında oyuncular hakkında bilgiler görebileceğiz. İsimleri, profil resimleri, porteleri, seçtikleri kahramanlar ve yükleme işlemleri bu bilgiler arasına dahil.

Bu özellik ile artık yükleme ekranlarından itibaren oyuncular nasıl bir taktik ile oyunu oynamalarını gerektiğini tartışablicekler.

Bufflar ve Debufflar


Can yenileme çeşmesinin ikonu artık karakter portesinin sağına, kuyunun kullanılabilir olup olmadığını bir süre sayacı ile birlikte eklendi.

Ayrıca Talentler ile gelen bufflar yeniden düzenlendi, Bufflar artık oyuncunun karakterin can ve mana kaynak barlarının altında ve çeşme ikonunun sağında bulunucak.

Antreman Modu


Blizzard Antreman modunu ciddi anlamda geliştirmiş eklenen yeni özellikler şu şekilde;

  • Haritaya Merc kampları eklendi.
  • Yeteneklerin bekleme süreleri silindi.
  • Artık istediğiniz zaman rakip kahramanı kaldırabilir veya ekleyebilirsiniz.Aynı şekilde dost kahramanıda istediğiniz zaman ekleyip kaldırabilirsiniz.
  • Kahramanların seviyelerini arttırıp, azaltmak işin bir çubuk kullanılacak.
  • Ve haritaya bir adet manken eklenecek. Bu mankene yaptığınız saldırıdan sonra yaptığınız hasar, saniyede yaptığınız hasar ve total hasar bir istatistik olarak gösterilecek.

hots_contest_by_mad_jill-d8yh855

Grafik Efektleri


Oyunun grafikleri ve oyun fiziği geliştirildi. Haritada bulunan Mercenary kamplarının grafikleri, animasyonları geliştirildi ve optimize edildi. Kharazim’in animasyonları ve Uther’ın zırh animasyonları geliştirildi. Ayrıca oyundaki bazı skinlerin efektleri yenilendi.

Kaynak: navi-gaming.com