Google’ın yeni canlı yayın servisi YouTube Gaming, 26 Ağustos tarihinden itibaren devreye giriyor.

Google’ın YouTube kanalı aracılığıyla sunduğu YouTube Gaming, oyunlar hakkında içerik arayan kullanıcılar için özel bir platform olmayı planlıyor. Oyunlar hakkındaki bütün videolar ve canlı yayınlar bu servis aracılığı ile otomatik olarak bir araya toplanacak. Farklı kanalların içeriklerini bir araya getirecek olan bu servis aracılığı ile 25 binden fazla oyunun içerikleri, YouTube Gaming altında bulunacak. Sistem bunlara ek olarak, kullanıcıların takip ettiği sayfa ve kanallara göre öneriler de sunabilecek.

Google YouTube üzerinden canlı yayın yapmak isteyenlerin işlerini de kolaylaştırmak istiyor. Şu an beta olarak kullanılabilen youtube.com/stream adresi üzerinden kişisel kullanıcı hesabınızı kullanarak yayın yapmanız mümkün.

YouTube Gaming’in başındaki isimlerden olan Frank Petterson: “Hep birlikte, oyunculuğu daha iyi bir hale getiriyoruz. Oyunlar da onları çevreleyen topluluklar sayesinde daha iyi bir hale geliyorlar.”

Google’ın oyuncular ve oyun videolarını hedefleyerek sunduğu yeni servis YouTube Gaming, şu anda canlı yayın alanında lider olarak gözüken Amazon’un sahip olduğu Twitch’e rakip olarak çıkıyor. Canlı yayın platformu Twitch, önce Google tarafından alınmak istense de, daha sonra Google bu planından vazgeçmiş ve ardından, tam bir yıl önce, Amazon tarafından satın alınmıştı.

Twitch geçtiğimiz haftasonu, ESL One Köln 2015 ve Leauge of Legends Kuzey Amerika 2015 Şampiyonluk Serisi’nin de katkılarıyla, aynı anda 2 milyon farklı izleyiciyi ağırladı ve kendi içinde yeni bir rekor kırmayı başardı.

Twitch pazarlama bölümü ikinci başkanı Matthew DiPietro:“Oyun videoları alanında büyük bir hareketlilik var ve diğerleri de bu durumu fark etmiş durumda. Biz oyuncular için sosyal, global ve çoklu platform açısından en iyi yayın platformu olmaya odaklandık.” diyor. Ayrıca Twitch’in gelecekteki planları hakkında daha ayrıntılı bilginin Eylül ayında gerçekleşecek TwitchCon içerisinde açıklanacağını da belirtiyor.

YouTube Gaming sitesi bugün itibariyle youtube.com/stream adresi üzerinden kullanılabilir durumda olacak. Andorid ve iOS uygulamaları ise yarın Birleşik Devletler ve İngiltere’de bulunan kullanıcıların hizmetine sunuluyor. Mobil uygulamanın diğer ülkelerde “yakında” kullanılabilir olacağı duyuruldu.