Bu mevsim Yükselme Ligi hem takımlar hem oyuncular açısından oldukça zengindi. Takımların neredeyse tamamını önceki dönemler de Şampiyonluk Ligi’nde izlemiştik. Şampiyonluk Ligi’nde yıldızlaşmış bir çok oyuncu da bu mevsim Yükselme Ligi’ndeydi. Bu hafta yapılan maçların ardından Yükselme Ligi’nin grup aşaması tamamlandı ve Şampiyonluk Ligi’ne çıkmak için mücadele edecek 4 takım belli oldu.

Geçen mevsim Şampiyonluk Ligi’ne veda eden ve ligin köklü takımlarından biri olan HWA Gaming tecrübesini ortaya koydu ve grup aşamasını lider tamamlamayı başardı. Trix, Xico ve Achuu gibi tecrübeli oyuncuları kadrosunda bulunan takım 10 maçtan sadece 2’sini kaybederek baskın bir performans gösterdi.

Dünya’nın ilk Espor branşı açan spor kulübü Beşiktaş geçen mevsim verdikleri aranın ardından Adalet Meydanlarına geri döndü. Kadrosunda LongB ve Dumbledoge gibi yıldız oyuncuları bulunduran takım 7 galibiyet – 3 mağlubiyetlik bir performansla ikinci sıraya oturdu.

Yükselme Ligi’nde geçen mevsim bir hezimet yaşayıp galibiyet alamayan Oyun Hizmetleri bu sene işleri yoluna koymuş gibi görünüyor. Beşiktaş Espor Kulübü gibi 7 galibiyet alan Oyun Hizmetleri grup aşamasını üçüncü sırada tamamladı.

Grup aşamasından eleme aşamasına adını yazdıran son takım ise Victorious Ace oldu. Geçen mevsim Şampiyonluk Ligi’nde Galatasaray Esports’un adını alan takım kötü bir mevsimin ardından son sırada kalarak Yükselme Ligi’ne düşmüşlerdi. Bu sene tekrar bir şans elde etmek için çabalayan takım 4 galibiyet ile dördüncü ve grup aşamasını geçmeyi başaran son takım oldu.

Grup aşamasında 4 galibiyet almayı başarabilen bir diğer takım Galatasaray Esports, Victorious Ace ile yaptıkları iki maçta da kaybeden taraf olduğu için grup aşamasını beşinci sırada tamamlamış oldu ve Yükselme Ligi’ni bu sezon için noktaladı. Ligde adeta bir şok yaşayan Royal Bandits ekibi geçen mevsim Oyun Hizmetlerini başına geleni yaşadı adeta. Yıldız oyuncu React’a sahip olan takım galibiyet kazanamadan ligden süpürüldü.

Yükselme Ligi’nde yola devam eden 4 takımdan ilk 3’ünün para ödülünün yanı sıra Şampiyonluk Ligi’ne çıkma şansları olacak. Eleme aşamasını birincilikle bitirecek olan takım önümüzdeki sezon için Şampiyonluk Ligi’nde yerini garantilemesinin yanında 2 ve 3. sırada yer alacak takımlar Şampiyonluk Ligi’nin 8 ve 9. sırasındaki takımlarla bir küme düşme karşılaşması oynayacaklar.

Türkiye Overwatch Şampiyonası | Adım Adım Büyük Finale