Home Haberler BJK Oyuncuları Aylardır Maaş Alamıyor

BJK Oyuncuları Aylardır Maaş Alamıyor

Beşiktaş Esports Kadın LoL takımı nişancısı Natalie “Stratospanda” Kristiansen bugün yaptığı paylaşımla, takımdan ödeme alamadıklarından bahsetti. Norveçli oyuncu Ekim 2018 ayında takıma dahil olduğunu ve ödemelerin düzenli olarak geç yattığını belirtti. Her ayın maaşları en az 2 hafta geç yatarken bazen 1 aydan fazla geciktiğini söyleyen oyuncu Şubat ayından beri Beşiktaş Esports’tan her hangi bir ödeme alamadıklarını söyledi.

Esporda bu tür tekinsiz olayların döndüklerini biliyoruz. Bu bir sır değil ve Stratospanda’da bunu bildiklerini ama Beşiktaş’ın büyük bir organizasyon olduğunu, daha önceden bu tarz olayların gerçekleşmeyeceğine inandığını ekliyor. Maaş konusu her açıldığında “yakında” cevabını almaktan sıkıldıklarını ve takımdan bu konuyu halka duyuracak birisi olduğu takdirde kimsenin ödeme alamayacağı konusunda tehdit aldıklarından bahsediyor.

Stratospanda son olarak henüz halka bir şey paylaşılmamış iken Beşiktaş’ın eski ve şu an ki oyuncularına gizlilik sözleşmesi yaptırıp susturmaya çalıştığına dair duyumlar aldığını eklemiş. Haziran ayında takımdan ayrılmış durum ve maaşını alamayacağına %100 inandığı için de bu paylaşımı yapıp en azından diğer oyuncuların takım hakkında bilgi edinmesini istemiş.

Espor sahnesinde daha önce trajik bir çok hikaye duyduk. Eğer Stratospanda anlattıklarında ciddi ise takımın ciddi sıkıntıları olabilir. Umarız ki bu iş bir şekilde netliğe ulaşır ve benzer haberleri bu sahnede daha fazla görmeyiz.