Home Haberler EA Games, Rekabetçi Mücadeleye Atılıyor!

EA Games, Rekabetçi Mücadeleye Atılıyor!

Electronic Arts‘ı hepimiz yakından biliyoruz. Özellikle de FIFA ve Battlefield gibi oyunlarıyla yakından alakalı olduğumuz EA, rekbatçi bir oyun bölümü kuruyor! Peki bu ne demek?

Peter Moore liderliğindeki bu bölüm, e-spor ile doğrudan ilgili olacak ve oyuncuları rekabetçi sistem için daha da kışkırtacak. Bunun duyurusunu ise, hem heyecanlı hem de sabırsızlıkla bu bölümü beklediğini söyleyen Moore, Twitter hesabından yapmıştı:

Aynı zamanda Moore’ın ekibine CGD‘nin genel müdürü Todd Sitrin ve COO(operasyon direktörü) destek verecek. EA’nin CEO’su Andrew Wilson ise, bu bölüm ve birleşmeyle alakalı olarak şunları söyledi:

“Peter ve Todd’ın enerjisiyle beraber, FY16(Mâli Yıl 2016)’yı da buna göre belirledik. Umarım bu büyük fırsatı en iyi şekilde değerlendiririz.”

Böylelikle EA, belki de tamamen e-spor’a adım atmış oldu. Zira geçtiğimiz aylarda sizlerle paylaştığımız ESPN CEO’sunun ve Major League’in kurucusunun da başkan yardımcılığına getirtilen ve e-spor bölümü kurulan Activison’dan sonra bu gelişme, artık günümüzde e-spor’un rekabet alanını çeşitli oyunlarla da arttıracağını ve turnuvaların çeşitleneceğini de göstermiş oldu.

Bizler de gelişmeleri yine yakından takip etmeye devam edeceğiz.