Home Haberler HyperX, Profesyonel Futbolcu Dele Alli’yle Anlaştı

HyperX, Profesyonel Futbolcu Dele Alli’yle Anlaştı

Oyun kulaklığı markası HyperX, profesyonel futbolcu Dele Alli‘yle, marka yüzü olması için iki yıllık sözleşme imzaladı.

İngiltere Premier Ligi takımı Tottenham Hotspur’da oynamakta olan Dele Alli, 2018 FIFA Dünya Kupası‘nda da İngiltere Milli Takımı’nda oynamıştı.

HyperX her ne kadar oyuncu markası olarak yoluna devam etse de bugüne kadar pek çok geleneksel sporcuyla reklam anlaşması yaptı. Dele Alli dışında NFL oyuncusu JuJu Smith-Schuster ve NBA oyuncuları Gordon Hayward ve De’Aaron Fox da bu isimler arasında. Bu dört sporcu aslında video oyunu dünyasına hiç uzak değil. Dele Alli ve Smith-Schuster düzenli olarak kendi Twitch kanalları üzerinden yayınlar yapmakta. Ayrıca HyperX yakın zamanda NBA takımı Philadelphia 76ers’a bağlı olarak oynayan espor takımı Team Dignitas’la da sponsorluk anlaşması yapmıştı.

HyperX, geleneksel spor pazarını birkaç yıldır kullanıyor aslında. Sıkı bir espor destekçisi olduğunu söyleyen ve özellikle League of Legends şampiyonalarını takip ettiği bilinen NBA oyuncusu Gordon Hayward şirketin hemen dikkatini çekmiş ve 2016 yılında yaptıkları anlaşmayla marka yüzü olmuştu.

Genel olarak bakıldığında bu durum “yanlış pazarlama” olarak görülebilir ama espor ile geleneksel sporlar arasındaki köprü son birkaç yılda oldukça güçlendi. Neredeyse tüm büyük spor ligleri espor endüstrisine giriş yaptı ve HyperX’in bu hamlesi de bu ikili ilişkiyi güçlendiren etmenlerden yalnızca bir tanesi.