Home Haberler Mousesports ENCE’i Yenerek Asya Espor Şampiyonasını Kazandı

Mousesports ENCE’i Yenerek Asya Espor Şampiyonasını Kazandı

Şanghay’da uzun süren final gününün sonunda büyük finalde mousesports, ENCE’i 2-0 yenerek CS:GO Asya Şampiyonasını kazandı.

A grubunda G2 Esports MIBR, Evil Geniuses ve TYLOO yer alırken grubunda mousesports, ENCE, AVANGAR ve ViCi Gaming vardı. Uzun süren ve kıyasıya geçen iki yarı finalin sonunda ENCE ve mousesports sırasıyla MIBR ve TYLOO’yu yenerek büyük finale ilerledi. Train ve Inferno haritasında oynanan maçları 16-10 ve 16-11 kazanan Avrupa temsilcisi mousesports 250.000 dolarlık ödülün sahibi oldu.

İki takım grup aşamasında da daha önce B grubu maçında bir araya gelmişti. ENCE burada 2-1’lik bir zafer kazanmıştı ancak sonraki maçta mousesports ENCE’in Train seçtiğini gördüğünce Mirage’i banlayarak gidişatı değiştirdi. ENCE oyuna T pistol ile başlarken Robin “ropz” Kool’un kendilerini bir Deagle’la bulduğu bomba alanına gelince ivme kaybı yaşadı. Estonyalı tüfek oyuncusu ise mousesportsa karşı acımasız davranarak 3-1‘lik üstünlük sağlarken ENCE ile olan maçlarında 6-4’lük bir yenilgi yaşadılar.

Sonrasında ikili AWP oyuncuları Özgür “woxic” Eker ve Chris “chrisJ” Jong boy gösterdi ve sitelere tüm ulaşım mousesports tarafından kapatılmış oldu. İlk yarının sonuna doğru ENCE atakta bulundu ancak buna rağmen woxic ve frozen maçı geri döndürerek 9-6’lık bir skorla maçı bitirdi.

Aleksi “allu” Jalli’nin adamları ikinci pistol round’u kazandıktan sonra oyunda yukarı yönlü bir ivme kazandılar ancak oyun tüfek karşılaşmalarına geçince rol mousesports kaptanı Finn “karrigan” Andersen ve takım arkadaşlarına geçti. mousesports saldırıda atak yaparak maçı 16-10 skorla bitirdi.

Sonrasında sırada Inferno vardı. ENCE son haritadaki kötü performanslarının onları etkilemesine izin vermeyerek bu maçta 5-0’lık bir galibiyet aldı. ENCE ilerleyen maçlarda AWP’de suNnyi oynatarak Banana Agression’la olan maçını da kazandı ve listede tekrar adını yukarılara taşıdı. Ancak buna rağmen mousesports AWP ve geliştirilmiş tabancalarla maçta yukarı yönlü bir ivme kazanmaya devam etti.

Oyun ilerledikçe karrigan ve takım arkadaşları harita üstünde hakimiyetlerini arttırdılar. Oyunun ortalarında ENCE kontrolü eline alır gibi olsa da mousesports’un savunma kanadı tarafından önleri kesildi ve zafer garantileyerek maçı kazandılar. Bunun sonunda mousesports 300.000 dolarlık ödül havuzunda birinciliğe ayrılmış olan 250.000 dolarlık ödülün sahibi oldu.