Home CS:GO Space Soldiers, GO:CL’de Şampiyon Oldu!

Space Soldiers, GO:CL’de Şampiyon Oldu!

Counter Strike’ın yükselen yıldızı Space Soldiers, Avrupa’da yine bir başarı yakaladı ve GO:CL Sezon 3 turnuvasında şampiyonluk sevinci yaşadı.

Bu sezon toplam ödülü 20.000 Dolar olan ve en büyük Online CS:GO turnuvaları arasında gösterilen GO:CL turnuvalarında ilk sezon Na’Vi‘nin şampiyonluğunu ikinci sezon  Dignitas takip etmişti. Üçüncü sezonda ise finallerde Space Soldiers rüzgarı eziyordu.

Grup aşamasından sadece bir mağlubiyetle PENTA Sports‘un ardından ikinci olarak üst tura çıkan temsilcimiz çeyrek finallerde güçlü İsveç temsilcisi GODSENT‘e şans tanımadı. Mirage haritasından 16:10 ve Cobblestone haritasından da 16:5 gibi skorlarla ayrılan temsilcimiz ilk zorlu rakibine karşı olumlu performans sergileyerek son dörde kalmayı başarmıştı.

Final Öncesi Zorlu Viraj!

Turnanın başından beri olumlu performans sergileyen ve turnuvanın “Dark Horse”u olarak gösterilen Space Soldiers yarı finalde turnuvanın favorisi olarak gösterilen son şampiyon Dignitas ile karşılaştı. Kıyasıya geçen yarı final maçında Space Soldiers, TuGuX’un iyi oyunuyla rakibine rahat oyun oynatmadı ve Inferno haritasından 16:14 gibi skorla galip ayrıldıktan sonra Cobblestone haritasında 16:13 kazandı ve maçtan toplamda 2:0’lık skorla galip ayrıldı.

Finalde Polonya temsilcisi Team AGG ile BO5 üzerinden oynanan finalde hiç zorlanmadı ve oynadığı ilk üç haritadan galip ayrıldı. Sonuç: Şampiyonluk! Haritalar ve sonuçları şu şekilde; 16:9 Mirage, 16:12 Train, 19:16 Dust2.

Sürekli yüksek performans sergileyen XANTARES yine iyi bir iş başarmıştı ve finalde takımını sırtlayarak rahat bir galibiyet elde etmesine katkıda bulundu. Aynı zamanda DESPE‘nin iyi performasını da unutmamak gerekiyor.

Turnuvanın ödül dağılımı şu şekilde oldu:

1. Space Soldiers – $10,000
2. AGG – $5,000
3. MK – $3,000*
4. dignitas – $2,000*
5-8. PENTA
5-8. ALTERNATE aTTaX
5-8. GODSENT
5-8. XPC

*Üçüncülük maçında Dignitas takımı maçtan çekildi.