Home Haberler Staz WESG Hearthstone Şampiyonu Oldu!

Staz WESG Hearthstone Şampiyonu Oldu!

WESG Hearthstone’da şampiyon belli oldu. Filipinli oyuncu Staz Alliance oyuncusu Orange’ı 7 maçlık seride yenerek 150.000 Dolar ödülü evine götürdü.

Hearthstone’un çıkışından beri Güneydoğu Asya bölgesi uluslararası başarı kazanmakta zorluk çekiyordu. 2014’de bölge Euneil “Staz” Javinaz ve Jan “Chalk” Zaldivar’ın AM finallerine çıkmasıyla başarıya çok yaklaşmıştı. Ancak yaşanan vize sorunları nedeniyle Blizzcon fırsatını kaçırdılar.

Güneydoğu Asya bölgesinin büyümesi üst seviyeye çıktı özellikle bölgenin 2015’de tekrar yapılandırılmasıyla. Güneydoğu Asya bölgesi artık Asya-Pasifik bölgesindeki tanıdık ve yetenek seviyesi neredeyse eşit oyuncularla oynayabiliyorlar. Aynı yıl Lan “Neilyo” Tran Blizzcon Dünya Şampiyonasına gitmeye hak kazanmış ancak çeyrek finallere gelemeden elenmişti.

Güneydoğu Asya bölgesi büyük bir Blizzcon başarısına sahip olmasa da bir Filipinli oyuncu 3. Parti büyük turnuvada bölgenin ne kadar güçlü olduğunu kanıtladı. Son 4 gündür Staz WESG Finallerinde mükemmel bir performans gösteriyordu. Bu çabası onu WESG’de şampiyon yaparak 150.000 dolar ve birinciliğe ulaştırdı.

WESG 2016 CS:GO Şampiyonu EnVyUs!